Thursday, February 9, 2012

Tafsiran Diri

Salam.. Tadi bukak facebook.. lady jumpe gambar ni di group USM.. Gambar yang mempunyai beribu erti bagi yang mengerti dan memahami diri sendiri.. 


..How Others See You, Is Not Important..
..How You See Yourself Means Everything..

27 comments:

Mr.Clive said...

which is very true.
kite terima kritikan boleh,tapi apa yang kite pikir tentang diri sendiri,ha,itulah yang lagi penting.

pabila keyakinan diri ada,apa apa kite boleh achieve dan perkara yang mustahil ke realiti.

masyarakat kite ni dtg dari pelbagai pelusuk,setiap org membawa perspektif masing-masing,jadi kalau kite biarkan dorang untuk membentuk diri kite,then at the end of the day it will only got you thinking, who am I?

Bui Junaidi said...

TAPI KITA SUKA DGR APA ORG KATAKAN..SERINGKALI INGATKAN DIRI SUPAYA JGN PEDULIKAN APA ORG KATA TP TETAP JUGAK TAK BOLEH..HUHUHU

dwaty said...

setuju dengan MR.CLIVE

Deru Ombak said...

That's very true Lady.
We mould our own life. We lead our own path..

Telor Power said...

As,salam ladybird.

entri nie membuat ku berfikir di jumaat hari.

nice,

Cik Sastrawan said...

Suka,suka,suka..... ^_^ kalau la bayang-bayang benar belaka....

LydSunshine said...

Kadang2 gmbran sendiri ni bagus sebab meningkatkan konfiden. Tapi kalo terlampau sgt pun tak elok jugak, contohnya pompuan yang pakai seksi, lemak terkeluar-keluar daripada baju tanpa lengan, perut boroi pakai baju sendat... ermm.. itu nanti boleh menyakitkan mata orang lain plak. hehhe.

Tihara said...

untuk meningkatkan keyakinan diri dan daya usaha..bagus2x :)

eita said...

buat apa yang diri kita mampu buat....
jangan biar kan orang lain membayangi diri kita...

tapi best jugak kalau jadi bayang2 macam kat atas tu kan..kih3

Ibuhani said...

yep....biarlah apa orglain nak kata tentang diri kita! Be the change you want to see in yourself.... :)))

Kakzakie said...

Tapi kena juga sedar diri, jangan sampai lupa diri hihi....

akubiomed said...

Tidak ramai yang mengenal diri sendiri sebab itu ada melakukan perbuatan merosakkan diri sendiri.

atuk said...

Assalamualaikum Lady

sesekali kena pikirkan apa orang lain kata...mukin mereka ikhlas

chii said...

betul tu..yg penting..kita tau apa yg kita lakukan..dan kita faham dgn apa yg kita lakukan..kadang2 kalau dgr kata org lain pun..x bagus

Yumida said...

sgt mendlm kn meaning bayangan hitam kt pic tu..olwes think +ve!

ghost writer said...

mungkin aku leh faham dari segi 'kita apa yang kita inginkan atau apa yang kita ingin jadi.'yakni kita punya impian untuk suatu yang mustahil,barangkali dan kita cuma mampu bayangkannya saja.

yad'z said...

sila sayang diri sendiri, jangan peduli -ve thinking.. ^^

ieja amieja said...

salam lady..lama x ziarah cni..
kadang2 kita kena ambik peduli jg apa org kata..yg penting jgn melulu percaya..

Ayie Abas said...

pendek kata gmbr itu manifestasi keyakinan pd diri. sentiasa melihat diri dari sudut pandang yg positif.

Woofer Storm said...

mendalamnya..ringkas tapi padat..

Pendek kata,orang tak kenal kita melainkan kita yang lebih kenal diri kita sendiri..

insan_marhaen said...

jangan lupa realiti diri sendiri dah ler...

S..U..D..@..I..S said...

Yang lebih afdal ialah apa yang kita pandang terhadap diri kita itulah yang lebih baik dari apa pandangan orang terhadap kita.

LYAfrina said...

setuju.. kembali ke alam realiti dgn diri kt sendiri

kiwi said...

lme dh x blogwalking..bru jumpe tenet..hihi..betul jugak tu..yg penting mne yg elok tu jdikan tauladan untuk diri sendiri juga ^^

Miss Purple Ungu said...

betul tu Lady dan Mr. Clive ;)

Dinar said...

kadang2 pandangan orang kepada kita perlu juga diambil kira sebagai check n balance..

AmirFX said...

Yeppp.. Sokong2.. Nilai diri sendiri..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...