Monday, February 20, 2012

Kelebihan Anak Menyusu Ibu


♥ Watak Anak Lembut

♥ Emosi Anak Stabil

♥ Pembesaran Anak Yang Berwatak Yakin dan Berani

♥ Anak Tidak Mudah Mengalami Tekanan Jiwa

♥ Minda Anak Lebih Cemerlang

♥ Fizikal Anak Lebih Mantap 

♥ Keimunan Badan Lebih Kebal Terhadap Penyakit

♥ Anak Lebih Mengasihi Ibu Serta Adik Beradiknya

[Sumber : Minda Hebat]

32 comments:

amirah said...

insyaAllah..

Aine Ainun said...

Memang banyak kebaikannya;)

susu yg terbaik adalah susu ibu..
Comel sgt baby tu...comelnya.....

akubiomed said...

Memang sudah terbukti penyusuan ibu adalah terbaik.

“Dan ibu-ibu hendaklah menyusukan anak mereka selama dua tahun genap, iaitu bagi orang yang menyempurnakan penyusuan itu”
al-baqarah 233

LydSunshine said...

InsyaAllah juga kalau ada anak nnti akan beri susu saya. Lagipun jimat selain berkhasiat.

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

ituew la khasiat susu ibu
mashaAllah...

Cik Aini Lavender's said...

btul2..setuju sgt.
x pyh la bg ank minum susu lembu kan,kang ank tu jadi ke lain lak...apa pun susu ibu mmg terbaekk =p

Pen Biru said...

ye btol.mmg setuju sgt2..memang boleg compare anak yg mnyusu badan dan tak

Kancil 8349 said...

anak akan cergas...

ieja amieja said...

sudah terbukti susu ibu susu yg terbaekkkk!!!

Tihara said...

masa menyusu tu macam ada satu connection yg ajaib kan antara ibu dan anak :)

chii said...

ada juga anak2 yg menyusu susu ibu...dia punya sikap kontra dgn apa yg lady senaraikan =)

teha said...

nak suruh my sis bace laa bnde nie.. hehe :)

atuk said...

Assalamualaikum Lady

comel nyer...anal pak arab tu..he he

Hana Faza-same person said...

harap2 akak ada peluang menyusukan baby nanti:)

Mr.Clive said...

owh...kalau minum susu ibu,kurang eh tekanan jiwa?hmmm...mcm mana ni ea...

Jobless Girl said...

Jimat duit lagi..

Gen2Merah said...

banyak manfaat dan kebaikannya kan... oh ibu...

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

begitu bnyk kelebihannya yg kita tak tau.. :)

Yumida said...

ade baby...cm sronok jer....insyaAllah dimurahkan rezki itu...

ZWAN SABRI said...

Susu ibi susu yang paling berkhasiat drpd susu lembu, kambing, dan sebagainya.. :)

Deru Ombak said...

Susu ibu adalah yang terbaik..

S..U..D..@..I..S said...

anak lebih sayang mak dari ayah
ayah jangan marah
sbb mak berpenat lelah
siang malam mata memerah

insan_marhaen said...

tapi Ayu tak dapat nak beri susu ibu sepenuhnya kepada Marissa. Pengeluaran susu Ayu tersekat-sekat!

Yatie Awang said...

kelebihan menyusu dan susu ibu

fieda said...

mengeratkan hubungan antara ibu dan anak..

Telor Power said...

:) antara susu terbaek sekali diantara susu2 jenama lain.

malah ia jimat dan anak2 sayang kepada ibu lebih.

semutsengal said...

skg ni, perempuan yg bekerjaya susah lah anak dia nak minum susu dia, kecik kecik dah kena minum susu kilang,

Woofer Storm said...

susu ibu memang terbaik,lagi2 bila baby minum kolostrum si ibu..berkhasiat..

~dah upload dah kat flickr,tapi baru belas2 gmbr ni.ada masa sy upload lagi ye sis..

Abd Razak said...

Assalamualaikum...

Betapa besarnya fadhilat menyusukan anak yang dah sembilan bulan ibu kandungi

suri said...

suri sempt susu anak sampi 2 bulan lebih pastu tak susukan dia sb masa tu baru dpt keje kl ipoh heee tu mak ayah jaga dia sekejap huuu

Suhami Ahmad said...

banyaknya khasiat susu ibu =)

eiela said...

mak kata saya anak lembu, sbb minum susu lembu dan susu kambing je.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...