Tuesday, October 5, 2010

Tag Dari Kak Ellen- tQ Kak

Ni tag dari kak ellen, hihihihihi.. kebanyakannya pasal cinta :P.. lady try jawab setulus hati :) tQ kak ellen kerana bagi lady tag ni.. :)..


1. Apa benda yang paling penting dalam hidup korang?

pc ngn handset

2. Benda yang terakhir korang beli menggunakan
duit korang sendiri?


Top Up Rm 20 :P

3. Dimana tempat korang ingin melangsungkan
perkahwinan korang dan tema perkahwinan korang nanti?

 
Rumah parents lady :P kat Kuala Terengganu
Tema - Batik & Songket :P
(sesape nak dtg wajib beli songket & batik trg :P )

4. Adakah korang sedang bercinta sekarang?

apalah ade pada cinta.. sob sob sob..

5. Berapa lama korang akan mencintai kekasih korang?

Selama lamanya..
(tiru jawapan kak ellen, tp kalau boleh mmg nak kekal sampai bila2 kan)
 
6. Dimana korang selalu berjumpa dengan kekasih korang?

dalam mimpi :P

7. Novel/ buku/ majalah yang terakhir korang beli?

Jangan Kau Tangisi - Novel

8. Apakah nama penuh korang?

LadyBird Binti Kumbang Tanah

9. Antara mak dan ayah korang, yang mana korang lebih mesra? 

Dengan mak kot, tp ayah lebih caring..

10. Namakan orang yang korang betul-betul nak
jumpa dalam hidup korang
 

 Jejaka yang Allah dah takdirkan untuk Lady :P, teringin sangat nak jumpe, nak kenal, nak tahu.. hihihihi

11. Adakah korang basuh baju korang sendiri?

Mesin basuh, diri sendirilah, tapi kadang2 adik, ayah.. :P

12. Dimanakah tempat yang  korang betul-betul nak pergi?
 
Jepun!! Further study sane pun best :)

13. Pilih salah satu, peluk atau cium?

Dua2...tak nak satu jer...ada ker cium tak peluk..hahhaha
(copy paste ayat kak ellen :P)

14. Beritahu 3 benda tentang orang yang tag korang

Peramah..
Baik.. org yg mule2 lady kenal kat blog ni..
tempat lady kutip ilmu, bertanya.. sal nuffnang.. sal malware yg serang blog  lady..
Caring..

15. 5 benda yang korang sangat-sangat sayang
dalam hidup korang?


Parents
Adik beradik
Kawan-kawan
Pc
Handset

16. 5 lagu yang paling korang suka dan selalu dengar?

Maher Zain - InsyaAllah
Maher Zain - Barakallah
( Semua lagu Maher Zain, lbh dr 5 :P.. )

17. Bila tarikh lahir korang dan kat mana korang
sambut tahun lepas?

03 Januari 
Tak pernah sambut :P

18. 5 orang blogger yang korang nk tag
  

19. Cerita sikit blogger yang pertama korang tag 

Seorang lelaki, baru jer sambut birthday :P

18 comments:

Nur Hawa Mohd Zin said...

awe suka jugak dengar lagu Barakallah dan semua lagu maher zain

LadyBird said...

a'ah.. akak pun.. tp akak x paham ape yg dimaksudkan lagu tu.. huhuhuhu

Nur Hawa Mohd Zin said...

lagu Barakallah tu kak..lagu kahwin...kalu akak dengar betul-betul..ada sebut special day, doa..barakah kan berkat..

Mario said...

lagu barakah tu lagu org kawin le weh...ekeke

LadyBird said...

Nur Hawa :
tahu sal org kawin, tp x phm semua..

Mario :
yela.. trnslt for me pls :)

Ellen said...

hehhe..TQ lady...buat n3 tag yang akak bagi ni...huhu...sayang adik...

LadyBird said...

Kak Ellen :
sayang akak jugak :)

Nur Hawa Mohd Zin said...

heheh nak translate?? nanti awe cuba ya

LadyBird said...

nur hawa :

ok, akk tunggu yer :)

wachak said...

ooo gitu citernya ... he33

l bro m said...

jawapan no 8 n 11 stlo hahah
mcm la kak ladybird ni an hihi

LadyBird said...

bro m:

mcm kak lady ape? an? ape tu? hehehe

maCy said...

wit2.. lambatnye maCy na kumen.. tape2, akan dibuat. thx engat maCy! ;D

LadyBird said...

maCY :
ok maCY, akak tunggu :)

l bro m said...

pmbetulan:
mcm2 la kak lady ni kan =)

aiyak kalau ladybird x nak jadi kak ipar
sy pi cari btfly lah pulak untuk jadi kak ipar hihi

LadyBird said...

boleh2.. kenapa abg bro m tu bunge ke ? butterfly suke bunge :P
ladybird suke daun :P

Mrs. AB said...

menarik! mohon share ini tag??hehe..

LadyBird said...

Mrs AB :
sila2 :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...