Monday, October 11, 2010

Broken Heart

Alangkah bertuahnya jika ade seseorang yang sudi mengambil hatiku ini..
..Merawat kedukaannya..
..Mengubat kesakitannya..
..Menyembuh keperitannya..

..Sudah begitu lama kucuba merawat..
..Kucuba keraskan hati..
..Kentalkan ia menjadi seperti bongkah2 berlian..
..kuat dan teguh..
..Dan lindungi sedaya upaya..
..Namun kutetap jua gagal..
..Gagal untuk melindunginya..

..Ya ALLAH..
..tiada lagi upayaku..
..untuk menjaganya..

..Aku ingin sekali mengembalikan ia kepada-MU ya Allah..
..kerana ku tidak layak untuk menjaganya lagi..
..kiri kanan depan belakang..
..ia cuba dikhianati..

..Ya Allah, jika aku tidak layak tuk menjaganya..
..Aku redhai Engkau mengambilnya dariku..
....

p/s : Setiap malam akan bermula hidup baru, Allah akan menyembuhkan kedukaan lama, setiap perkara pasti ada akhirnya. Susah itu tarbiyyah, sabar itu indah.

Ya Allah, kurniakan ketabahan tukku... ameeenn.. 

19 comments:

Encik MamaT said...

awat sedih2 ni... jangan macam tu... :) semoga sahabatku tabah mengharungi liku-liku hidup...

Tomato Gurl's Life said...

amin..nice 1..sayu baca..sampai tak tahu nak komen pe..coz i feel it too..hurm..sob3 T_T

S..U..D..@..I..S said...

aku x tau apa cerita, tp aku agak hati2 yang luka, dan aku suka "susah itu tarbiyyah, sabar itu indah"....

l bro m said...

=) dah boleh la tu kak oiii
cari calon kemudian tarbiyyah bersama-sama hihi
tgk sy budak2 x perlu fikir g, yg penting jawab spm t then dpt strgh A pastu msti org bagi byk hadiah hehe

uit asal bro m dop kat rank 3 last dalam list my best fren
ish2 sampai hati bukan ke saya ni your luvly brother,,,
adik bongsu kan ni hihi patot dop no 1 la ~lalala

hiro said...

emm..dunia.

Fello Ariza said...

adehh..tatau nk ckp pe..sbb fell faham perasaan mcm tuh..huhu :(

wachak said...

Kecewa itu pembunuh bagi perasaan.
sabar itu ubat paling mujarab baginya.
ada hikmah bagi sesuatu yang
ditentukan. Redha adalah jalan yang terbaik.

shida said...

sbr ye lady bird... (:
senyum.. ubat y pling mujarab n mhl.. ;)

maCy said...

very nice one.. berfikir -fikir~

C.A.R.M.I.L.A said...

Setiap keduakaan yg allah berikan akan terpancar seribu kegembiraan.. serahlah padanya... insyaallah sabar ye lady bird...

Mario said...

amin...semoga terus tabah dan menjadi semakin dewasa...

Sharifah Nurul Shahirah said...

biasa la hati perempuan macam kerak nasi je. setiap kejadian pasti ada hikmahnya

Dea said...

when the time is over..
everything will fine..
that's the way its work...
sabar ya....
salam...

Cik Jari said...

yes..tabahlah wahai sahabat:)
sy sedia menyokong anda

iszieylyanziy said...

tabahkan hati is juga :)

Ramdan said...

tabahkn hati...berdoa selalu
insyallah.

LadyBird said...

Terima kasih semua yang sudi meninggalkan komen di sini.. :)..

Kata2 anda betul2 memberi perangsang..

Terima kasih :)..

Semoga Allah memberi kekuatan untuk kite semua :) aminn...

YOUsoF said...

Semoga aku pon menjadi lebih tabah hari demi hari...

Tukang Kayu said...

La Tahzan :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...