Sunday, January 12, 2014

Jalan-Jalan Ke Kuala Lumpur

Salam.. :D Apa khabar semua? 
Entry ni dah lama nak di-publishkan.. tapi segan nak publish.. hehehe.. :P..

Waktu cuti bulan Disember ritu, lady mengambil kesempatan berkunjung ke KL.. hehehe.. mcm x pernah g kl jerk :P.. dulu2 je gi kl, time muda2 dulu.. sekarang dh lama x gi.. siap nak gaduh2 lagi ngn en hubby sebab nak sangat pergi kl :P.. 

Maka kami pergilah ramai2.. lima buah kereta semuanya.. hehehe.. keluarga moklong, keluarga cik kin, keluarga cikla, keluarga pok iju, dan keluarga ciksu (lady la tu).. hihihi~ 

Tak pergi mane2 pun sebenarnye, hanya gi Pavilion, Sogo, Low Yat.. pas tu gi makan2 jerk.. Kami pergi selama 3 hari 2 malam.. :D.. 

Ini antara gambar yang lady masukkan di sini untuk kenangan kami sekeluarga.. 1st time lady masukkan gambar keluarga lady dalam blog LadyBirs' Life ni.. :D

Ini gambar hubby, Adly (anak sedare) dan baby lady.. si kecil Zahra.. :D..
Berposing sakan kat pokok ape ntah tu.. comel jerk lady tengok.. tu yang lady suh mereka duk tercongok di situ :D
Hehe, tadaaaa... inilah lady.. si kecik lady.. Lady pakai kerusi roda sebenarnya.. tapi time gambar ni diambil lady duk atas katil.. :P.. hehehehe.. Nantilah suatu hari nanti lady upload gambar lady atas wheelchair lak :D.. Lepas ni kalau korang terserempak ngan lady lehlah tegur2 ek.. 
Korang nampak tak budak kecik pakai baju merah tu.. :D.. Budak ni lady jumpe kat Sogo.. Ntah macammana die ternonong2 pergi tegur lady tunjuk baju lady same kaler ngan baju die.. hehehe.. comel jer telatahnya.. berani dan cerdik..  Namanya ape ntah, lady lupe..
Peace.. hihi.. comel x sayer? Ni lah Adli yang menemani lady sepanjang lady menjadi 'ciksu'.. Umurnya baru 6 tahun.. Alhamdulillah.. Sekarang ni Adlilah yang jadi 'Abang' kepada Baby Zahra..  
Lady suke pemandangan dari sini.. Nampak kemeriahannya.. Time ni x ramai lagi orang datang.. pagi lagi.. lepas lady dah nak balik baru penuh orang berpusu2.. Agar sukar tuk lady bergerak menggunakan kerusi roda bila kawasan padat dipenuhi orang.. tapi alhamdulillah masing2 alert..
Gambar adik ngan Abi.. :D.. tadi gambar adik ngan ibu.. :D.. jadi muka adik persis sape ek.. abi ke ibu? :P..
Adli berkenan dengan kuda ni sebab comel.. Dia nak duduk atas kuda tu, tapi kuda tu kecik sangatlah tuk adli :D.. hihihihi
Habislah putus telinga kuda Adli gigit.. :D..
Yang ini namanya Nana, sepupu Zahra.. Anak Maklong.. hihihi.. Comelkan si Nana ni.. Baru tingkatan 2 ni.. :D
Ni kasut yang lady berkenan, yang oren kat tengah tu.. tapi lady dah beli kasut lain, maka kasut ni xleh belilah.. nak buat ape beli kasut banyak2.. lady suka beli kasut selepas kasut yg lady pakai rosak.. :D..
Ini je lah hasil lady g KL ritu.. hihihi.. lady nak sangat gi kat Petrosains, tapi x berkesempatan.. walaupun dah berkali kali pergi tapi lady tetap nak pergi jugak.. :D.. InsyaAllah lain kali kalau pergi lagi lady akan ke sana bawa baby zahra.. :D

10 comments:

atuk said...

Assalamualaikum Lady

Comelnya Zahra
macam ayah dia....he he

Liza Licha said...

seronoknya jalan2 dengan family :)

sud@is said...

lady
nak tanya bole x ..erm knapa dgn lady
smoga cepat sembuh ya

QasehnyaRania said...

as-salam.

maknanya LB masih menggunakan kerusi roda la ye skrg?
semoga cepat sembuh ye dik.

coop nak tanya.. hihi.. kalau panggilan ciksu kat belah pantai timur merujuk kpada anak bongsu errkk?

ciksu pulak dpt panggilan ni sbb tok sedara sebelah ayah suka panggil ciksu, ciksu..
dulu tokchik sorng je yg panggil. tp skrg ciksusuka bahasakan diri ciksu kepada anak anak mmber atau jiran. anak bos company lama ciksu keja dulu pon panggil ciksu. bos org klate. hihi

tak tahu pon. ciksu dok kl, dgn sogo tu dkt sgt dah. nak nak kalau ke jln TAR tu.. next time kalau turun gtau la ye.. (:

Mario said...

wah dah besau dah zahra...comel..

ewanthology said...

pergi ke kl mmg jem memanjang...dan pasarayanya sentiasa penuh. hehe

Niesa said...

mesti seronok jalan2 g kl kan kak..niesa pun pg bln 4 nnti utk shopping raya..awl gila g shopping raya..hikhik..

btw,nk tnya kak LB berkerusi roda?kenapa ek?maaf bertanya..mungkin niesa baru mengikuti blog kak LB kot.. :)

insan marhaen said...

ibu_suri punya koleki kasut boleh buat pameran...

pakai sekejap dah tak berkenan.

nasib baik kasutnya murah tak macam kasut IM...

memmet lenggeng said...

Wahhh...seronoknya dia jalan-jalan

Wirda Amir said...

baby zahra mcm abi dia kot....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...