Thursday, March 1, 2012

Hidup Indah


Hidup terlalu rumit untuk diceritakan... 
Jadi kita follow jer aturan Tuhan.. 
Kerana itulah yang terbaik untuk kita lakarkan.. ♥ 

Di sebalik kesulitan.. adanya kemudahan..

Di sebalik kekeruhan.. pasti ada kejernihannya..

Kita tidak mampu berfikir apa yang bakal berlaku dan kita tidak mampu merungkai kenapa ia berlaku..

Fikirkan positif, pasti Allah memudahkan..

p/s : cekalkan hati, jagai emosi ♥

25 comments:

missSenget said...

yeah..!!

kene cekalkan hati...

walupn kdg2 rs give up jugak...

Deru Ombak said...

Berpandukan al-Quran Dan Sunnah RASULULLAH InsyaAllah ..

Amin Amin Amin ya rabbal al Amin.. :)

amirah said...

betul....hidup ini terlalu indah dan singkat untuk dihabiskan dengan bersedih dan bermuram..yg pasti dekatkan diri dengan Maha Pencipta..hati akan tenang dan gembira insyaAllah

Mr.Clive said...

btol...bkn semua yang kita rancang akan berlaku.sebab bukan kite yang tentukan.

anyway,lawa la gambar tu...kat mane la tu... kalau jenjalan kat area tu mesti setailo kan...hmm

Yatie Awang said...

InsyaAllah..kita akan cari yang terbaik untuk hidup kita

dwaty said...

ALLAH mempunyai pilihan yang terbaik kepada mereka yang menyerah kepada-NYA

Ibuhani said...

ada hikmah sebalik semua yg terjd dlm hdp kita...... :)))

Bui Junaidi said...

KITA HANYA MAMPU MERANCANG,ALLAH JUA YG MENENTUKAN..*__*

Noorieda said...

Assalamualaikum...

Cantik pic tu...

Betul..kadang2 kita tak dapat rungkai apa maksud musibah yang di hadapi...Ya ALLAH! Kasi kami kekuatan!

Papa Mifz said...

hidup mmg indah...:)

Telor Power said...

ya positif2....baru la minda sihat

jebengotai said...

yg penting kesabaran :)

Woofer Storm said...

salam..

disetiap musibah pasti ada hikmahnya..apa dia?kita tunggu dan lihat saja..ermmm

maaf ye,pasal flickr tu..sy agak malas nak update skg ni..sy dah upload gmbar2 kat flickr,tapi skit je ni.. maaf ye.

http://www.flickr.com/photos/wooferstorm/people/

Woofer Storm said...

flickr sy..

http://www.flickr.com/photos/wooferstorm/people/

Abd Razak said...

Assalamualaikum...

Orang yang meyakini adanya kebaikan dalam takdir Allah, pasti akan senang dalam menerima segala apa yang ditakdirkan kepadanya..

~CAHAYA~ said...

btol tu, kita kena amek positif...benda yg nmpak xelok tp sebenarnya itu la yg terbaik wt kita...Allah Maha Bijaksana......

Yumida said...

yaaaa...kengkdg menyiksa jiwa....kata hati meronta2..sentiasa diselubungi kenegatifan

tp...utk apa ditangisi suratan takdir..tiada gunanya..tiada penghujungnya..blaja menerima..terima dgn redha..tp harus ikhlas...sy tuju utk diri sndiri.

insan_marhaen said...

follow tu follow juga. tapi kena fikir kerana fikir itu pelita hati!

LydSunshine said...

Itulah yg terbaik. Berusaha seadanya. Bertawakal dan yang lain2 hanya perlu serahkan diri sepenuhnya kepada apa yang telah Allah rencanakan untuk kita. Jika begitu, kita takkan merasa sedih. Sbb apa yg Allah berikan itu adalah apa yg terbaik utk kita, hanya kita sahaja yg tidak tahu.

akubiomed said...

Asam garam kehidupan kerana semuanya sudah ditakdirkan.

lisa said...

ikut apa Allah dah aturkan, mesti hidup kita jadi baik sebaiknya :)

gambar cantik! :)

suri said...

mencuba mencari siapa diri sbnr..dalam iringn megejar impian

suri said...

sllu tahan sabar bila ujian dtg..nak atau tdk kena redha jua

si kiut lavender said...

yep...juz follow the flow..:)

eiela said...

kena fikir positif je walau apa berlaku. kuatkan hati jugak nih.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...