Tuesday, March 6, 2012

Mimpi LadyBird ♥

Salam ♥

Sebenarnya lady kurang sihat dua tiga menjak ni.. dalam dua tiga minggu ni kepala asyik berdenyut dan badan tak bermaya.. rasa nak demam, tapi x demam.. rasa seram sejuk camtu..

Mungkin sebab terlalu fikirkan kehidupan.. tapi alhamdulillah.. separuh dah selesai.. syukur sangat-sangat.. Allah memberi kesulitan.. dan dalam waktu yang sama Allah memberi jalan keringanan. Tidak pernah terlintas akan berjaya melaluinya.. Alhamdulillah.. Terima Kasih ya Allah.. ♥ 

Tadi disebabkan kepala yg hampir nk pecah, lady tidur sekejap.. dalam tidur.. lady bermimpi.. suatu mimpi yang amat indah dan tenang.. seumur hidup lady x pernah bermimpi macam tu.. sangat-sangat tenang.. semua tekanan yang lady alami hilang.. kepala pun rasa ringan.. nikmat.. xtahu nak rungkaikan mcmn perasaan tu.. sampai sekarang masih terasa lagi...

Dalam mimpi tu, lady berada di sebuah masjid.. masjid tu luas.. lady dikelilingi oleh kanak-kanak lelaki berpakaian putih bersih dalam lingkungan umur 4 hingga 12 tahun.. kami sedang mengaji selepas solat Zohor.. Lady terbuai dengan teletah kanak-kanak tersebut yang tertib.. 

Bila siap mengaji.. kanak-kanak yang lebih dewasa pimpin tangan lady bantu lady berjalan.. anak-anak kecil berlari-larian mengiringi langkah lady.. :D.. sangat-sangat comel dan buat lady tertawa kegirangan.. macam di alam lain jerk..

Entah macamana, time nak turun tangga tu, lady terjatuh terus ke bawah.. dan terjaga dari tidur.. tapi perasaan nyaman berada dalam masjid tu masih terasa.. sangat2 tenang.. udaranya sangat segar, sejuk dan damai.. teringin untuk sambung mimpi tu lagi.. tapi lady cube sambung tidur tapi x berjaya.. :(

Lady teringin nak merasainya lagi... indah.. 

Comel :D

31 comments:

Fatin Mraz said...

mimpi yg sungguh indah~

Noorieda said...

Salam lady..

Allahuakhbar! Sungguh indahnya mimpi sebegitu..Terasa ku ingin mengalaminya juga..amin amin amin..^^

ALLAH kasi kita sakit sebab ALLAH sayang..^^

faiz fakhirin said...

mimpi yg mnarik..cerita la lagi..passtu ap budak tu buat...hehehe

AmirFX said...

Mimpi adalah mainan tidur... :D

Telor Power said...

tak berharap dapat mimpi semasa tidur, sebab serin kali terjadi deejavu dlm hidup ini....walau tak semua tapi ia kerap terjadi...

Alhumdulillah cuma mimpi yg kurang baik belum ada berlaku lagi deejavunya dan berharap ianya tidak berlaku...


p/s nak tulis pasal mimpi yg baru berlaku lah, hehehe

semutsengal said...

alhmdulillah.

Mr.Clive said...

wahh...nice laa dpt mimpi gitu...:)

Ibuhani said...

syahdunya mimpi dia!

Yatie Awang said...

Alhamdulillah, kalau mimpi itu bisa menenangkan jiwa...Allah maha berkuasa atas segalanya

LydSunshine said...

Bestnya mimpi camtu. Tenangnya sampai teringat2 di alam nyata. :). Tumpang bersyukur jugak kepada Allah kerana masalah Lady dah dpt dihadapi oleh lady.

Bui Junaidi said...

KADANG2 MIMPI MEMANG BOLEH MEMBUATKAN KITA RASA BAHAGIA..BIARPUN TIDAK DIALAM NYATA KAN..

dwaty said...

akan ada berita baik rasanya... insyaALLAH...

Tihara said...

Alhamdulillah, terasa ketenangannya bila lady story kat sini..mungkin tanda masalah lady dah selesai..wallahualam :)

Yumida said...

best nya dpt mimpi2 indah camtu..sy lak asyik mimpi pelik2..pastu bende lucu...hope sis jg kesihatan..rehat...

Acik Erna said...

semoga lady cepat sembuh

akubiomed said...

Semoga LadyBird cepat sembuh. :-)

Papa Mifz said...

cukup indah mimpi lady...

tiefazatie said...

indahnya mimpi kamu dear...syukur..

Ckin Kembaq said...

ketenangan yang Allah bagi..tak semua dapat.. ^_^ banyakkan bersabar mghadapi ujian naa..inshaAllah..

eiela said...

bestnya tidur,, tak pernah lagi mimpi camtu.

aimaniman said...

indanya kalau sempat bermimpi... tidur akak jarang sempat untuk bermimpi, rasa dah terlalu penat hingga terasa terlalu sekejap dapat tidur...

Woofer Storm said...

mimpi anda cukup indah,,sy teringin untuk bermimpi perkara2 indah sebgitu..moga2..

jgn fikirkan sngt ye khdpn ni...slmt mlm lady bird^^

Abd Razak said...

Assalamualaikum..

Moga Allah kembalikan kesihatan Lady semula sihat sejahtera...aaMiin

Suhami Ahmad said...

Indahnya dapat mimpi cmtu....seumur idop atok rasanya tak pernah lagi mimpi cmtu

tehr said...

pernah juga cuba nak sambung mimpi dengan kembali tidur
tapi memang tak berjaya

semuanya anugerah dariNya

Benjy said...

Semalam ku bermimpi terjumpa duit siling 20 sen ... hehehe

Ayie Abas said...

untunglah dpt merasa mimpi yg indah berada dlm masjid pulk tu.

p/s: lady...anniversary pertama blog PGGP weeee..

S..U..D..@..I..S said...

bukan senang nak dapat mimpi cam lady ni....seronok kalu mimpi boleh dismbung2 kan...

Puan Kutu said...

indahnya mimpi..teringin juga nak merasa mimpi indah begitu..:)

Ad-Dien said...

Assalamualaikum..tidak keberatankah jika saya menawarkan diri utuk mentadbir mimpi cik ladybird?

tapi kena confirm dengan marsyaikh saya dahulu, sebab takut tadbirnya berbeza dengan tadbir kibar salafussoleh..

saya utamakan qaul ibn sirin , insyaAllah ada tadbirnya..jika tiada maka ia hanya mainan tidur, wallahumusta'an..

maklumkan di blog saya ye..

Penjelasan Status Zikir Taubat الهي لست للفردوس أهلا

والله أعلمُ بالـصـواب

suri said...

jeng2 jumpa putera.? haaaaaaaaaa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...