Thursday, March 22, 2012

♥ Siapakah Jodohku ♥

♥ Assalamualaikum... :D.. Izinkan diri ini membebel isu jodoh.. tapi masih belum selayaknya lagi untuk membicarakannya.. Yang pasti jodoh itu perlu dicari dan berusaha untuk mendapatkannya..

Siapakah jodoh kita? Dari dahulu lagi lady bertanya siapakah bakal menjadi buah hati lady secara halal.. Yang pasti, lady lebih tertarik dengan orang yang berhidung mancung, berjambang, dan berkulit gelap.. Tak kisahlah orang lain kata tak macho, x hensem, tapi bagi lady mereka manis.. 

Lady pernah terjatuh hati dengan pensyarah lady sendiri.. Campuran Arab.. Lady follow dalam diam selama dua tahun.. tup2 time kami makan, beliau maklumkan telah beristeri.. ♥ hehe.. x kisahlah.. yang pasti lady x pernah memaklumkan secara telus yang lady sukakannya :P.. tapi lady rasa beliau faham ape yang lady rasa.. :P.. 

Tahun kedua juga, lady rapat dengan seorang pensyarah indian muslim.. adik die kawan lady.. tp lady jauuuhhhh lebih muda dari dia... hehehe.. dari KL.. die selalu bercerite tentang isterinya.. Lady menjadi pendengar setia.. tapi.. apabila perbicaraan mula menjurus pada perasaan, lady menjauhi diri.. tapi memang lady sukakannye.. ♥

Citarasa lady terlalu jauh daripada yang sepatutnya.. Abang lady cakap, die lebih redha andai lady suka bangsa Cina, tapi hati lady tak pernah terpikat.

Semua kenangan itu mendewasakan lady... membuatkan lady memahami cinta, perasaan itu kadang2 membutakan hati sendiri.. tapi x salah untuk kita mencari cinta kita sendiri.. tetapi biar dengan caranya..

Setelah lady keluar daripada dunia kampus.. lady 'stress' dengan seseorang yang gambarnya tertampal2 di kawasan penempatan lady..  ♥

Hasil 'stress' itu membuatkan lady berusaha untuk mendekatinya.. dan Alhamdulillah.. melaluinya lady mengenali erti sebenar cinta.. dan secara tidak langsung beliau membuat 'kesimpulan' tentang kisah cinta hati lady.. ♥

Dan secara tidak langsung juga, beliau menunjuk jalan kepada seseorang yang persis lady kejar.. sebenarnya lady x pernah kejar pun..  itu hanyalah bebanan perasaan jiwa remaja yang sukar tuk dimengertikan.. setiap remaja pasti merasainya.. dan lady berjaya melepasinya dengan cara lady sendiri.. Alhamdulillah..♥

Kita tidak pernah tahu kenapa, bagaimana, siapa yang sebenarnya kita suka.. tapi sebenarnya ape yang kita rasa merupakan klu siapakah jodoh kita.. bagaimanakah dia.. 

Semoga perasaan kita disalurkan dengan cara yang betul.. berdasarkan panduan 'pegangan' kita.. Insya-Allah kita bakal menemukan orang yang tepat berdasarkan rasa hati kita..

Kepada adik2 remaja semua.. sebenarnya sebelum kita melepasi peringkat itu.. kita terlalu buta untuk memahami diri sendiri.. dan apabila kita melepasinya, baru kita faham ape yg kita lalui itu hanyalah sedikit perasaan halus sebagai persediaan bagi kita mengenali kasih sayang yang sebenar..

Maka, jagalah diri sebaik-baiknya.. jangan mudah terbuai dengan perasaan halus yang cube meneroka kehidupan kiter..

p/s : Esok ade kelas, moga tak terponteng lagi tuk kali ke-3

30 comments:

Amirah Adnan said...

semoga bahagia :)

Aine Ainun said...

Masanya akan tiba lady..
Insyaallah...

etuza said...

Tiap kita pasti ada jodoh..manusia yg mrancang Allah yg menetukan ya...

Deru Ombak said...

Salam my lady..

Mencari cinta itu umpama satu pengembaraan.. Lady Akan lalui a "passing phase" sebelum sampai ke destinasi.

Moga bertemu apa yang di cita... :)

AmirFX said...

:D

akubiomed said...

Jangan putus asa berusaha untuk mencari teman hidup yer. :-)

missSenget said...

sama-sama mendoakan kebahagian masing2.. :)

Lady muda lagi..

Ad-Dien said...

salam, ana perlukan beberapa maklumat penting sebelum tadbir mimpi tu, enti tengok di forum ye..

p/s- enti daftar buat satu akaun dulu di forum :)
dan login...kalau tak jadi unregistrated user..allahua'lam

Mr.Clive said...

manaa tau jodoh kita adalah org yang paling dekat dengan kita,cuma kita belom perasan aje lagi...kehkehkeh

Abd Razak said...

Assalamualaikum...

Moga Lady sihat hendaknya

Allah dah tentukan jodoh kita semua, tiba masanya nanti maka berlakulah perkahwinan...

Acik Erna said...

semoga lady bertemu jodoh seperti mana impian lady

Ibuhani said...

kalau x ada jodoh di dunia ni....akan ada jodoh kita di akhirat nanti. Ahli syurga lg.....insyaallah!

cahaya said...

oh jodoh saat ini semua yg tak kawin2 akan risau ...

semoga akan ada jodoh yg sesuai utk mu...

Mario said...

semoga mendapat jodoh seperti yg di idamkan tu...hik

naim said...

Insha Allah akak.. akan ketemunya. :)

LydSunshine said...

Saspen kan nak tunggu cemana la rupanya jodoh lady tu. Lady minat indian look ke? Dulu akak minat muka2 latin. Hehehe.

Hanamiko Sakura said...

pengalaman adalah buku paling berharga..

semoga berbahagia ^_^

JebengOtai™ said...

berusaha dan tawakal..jodoh kan x kemana :)

ieja amieja said...

salam lady..insyaallah satu hari nnt lady akan bertemu putera impian hati lady..

adan said...

masing2 punya jodoh kan lady... kita berkawan dgn semua org.. manatau salah sorang dari kawan tu jadi jodoh kita.. tak mustahil.

Jodoh pertemuan datangnya dari ALLAH kan..

Ujie said...

kdg2 kita susah nak bezakan..adakah itu cinta atau sekadar suka.

semoga Allah menemukan jodoh yg baik utk lady.

tehr said...

Lain dicari lain yang dapat
Biarlah pasti beroleh berkat

Nieda said...

Berdoalah mendapat jodoh yg baik

semutsengal said...

bangsa melayu ?

insan_marhaen said...

berhati-hati dalam mencari jodoh kerana hidup berkeluarga bukan untuk shari...

eiela said...

siapa jodoh saya..tettttt

semoga Allah buka hati saya.

MulutPayau said...

semoga lady berbahagia.....

Yumida said...

semoga yg dicari itu akan dijumpai...

chii said...

wahh..pernah tertarik pada lecturer ya? sama juga mcm k.chii..mmg agak frust bila tau dia da beristeri...tp bila fikir2 blk..perasaan tu hanya sekadar minat shj..lecturer international gak..sampai skrg..k.chii masih ingt lg raut wajah dan senyum dia.. T___T

delarocha said...

sampai masa nnt akan diketahui juga

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...