Monday, March 5, 2012

Suka Duka Cinta

Salam sahabat semua.. Semoga semua sihat..

Sekarang agak ketandusan perasaan untuk menulis.. Maka nak kongsi kata2 jiwang sikit.. Lady petik daripada sebuah buku.. tajuk buku tu lupa.. hihihi~ tp rs2nye dalam buku Aku Terima Nikahnya..  Mungkin boleh dijadikan panduan kepada bakal-bakal pengantin..

Tapi kebanyakan yang datang ke blog lady semua dah berkahwin .. mungkin boleh kongsikan pengalaman suka duka alam rumahtangga. :)

Mesti banyak suka dari duka kan? atau seimbang antara duka dan suka..

Kalian doakan lady menyusul nanti ek.. hihi... ameeennn .. (tuk diri sendiri)


Jika mahu bercinta, jangan merancang hanya ke pelamin. Masukkan sekali urusan lampin. Kerana rumahtangga adalah kombinasi antara suka dan duka. Namun dalam duka tetap ada bahagia, itulah nikmat hidup berumahtangga. Medan memberi yang paling mulia.

p/s : mood sedang berangan bercinta :P.. xpe, dah besar :P

23 comments:

Ibuhani said...

berangan bercinta.....biasalah tu! Bunyi cam dekat2 nk habis belajarlah tu....hehehe..smoga ladybird bertemu dgn cinta sejatinya!

semutsengal said...

ahhaha,

aku tak terfikir lagi nak tuka lampin anak

Pen Biru said...

berhati2 memilih pasangan..

LydSunshine said...

Lampin anak dan jugak lampin isteri ye. Hehehe..

Alhamdulillah lebih banyak suka. Duka tu kalau ada pun adalah masalah2 luaran yg perlu kami handle.

Lady jgn risau, insyaAllah Lady akan bahagia nanti. Saya pun kawen lambat jugak. Saya penah rasa apa yg lady rasa tu dulu. InsyaAllah, Allah akan temukan jodoh lady bila lady dah bersedia. Bila lady bersedia? Itu pun hanya Allah sahaja yang tau.

Ckin Kembaq said...

Lady, jangan brcinta naa..bercintalah bila tiba waktunya.. ^_^ cinta itu fitrah, tapi biar kena dgn cara..hehe

Yatie Awang said...

hahahha...tak pelah dah besar ek...

adat rumahtangga, memang macam tu..suka duka silih berganti..tapi tidak semua rumahtangga begitu..banyak sepatutnya nak ditulis tapi panjang sangat..lain kalilah..hihi

S..U..D..@..I..S said...

hidup pasti ada sukaduka tawatangis...asam garam kot orang panggil

Kamsiah said...

salam
isteri/suami yg bijak adalah yg dapat mengubah ketidaksempurnaan pasangan mereka,tanpa disedari pasangannya...

Yumida said...

sentiasa memberi dgn ikhlas..barulah merasai nikmat kebahagiaan

Acik Erna said...

amen..insyaallah tak lama lagi tu..

Noorieda said...

Salam lady,

Wah wah wah...sedang hangat bercinta ye??

Tidak mengapa cuma jagalah dirimu baik2..Semoga dapat sampai ke jinjang pelamin..Aminnnn...;')

Mr.Clive said...

tu yg salah kalau cuma fikir tentang perkhawinan tapi tak merancang untuk fasa lampin tu...huhu

~CAHAYA~ said...

kak cahaya pn da bace buku aku terima nikahnya....bersemangat rasenya lepas membacenya...rumah tangga medan memberi....memberi lebih baik dr menerima.......huhu

Noorieda said...

Eh, sedang berangan dulu rupanya..eh, sori3x..silap baca......hehe..;)

Mishter Izwän said...

sy belum berkahwin

AmirFX said...

Ehemss.. Kita belum kawen lagi... :D

Ungu Violet said...

jalani hidup ini seadanya..
cinta sejati akan datang nanti..:)

ghost writer said...

aku belum lagi kahwin.. tapi akan (bakal). :)

tehr said...

aku dah kawin
lama dah

banyak juga la jumpa hujan ribut dan pelangi
hehe

akubiomed said...

Sudah menjadi adat berumah tangga. Pasti ada hari-hari yang indah dan hari-hari yang suram. Apa pun rukunan rumahtangga perlu dijaga.

shameel Iskandar said...

buku Aku Terima Nikahnya memang bagus utk dibaca. Selain itu baca juga buku Di Jalan Dakwah Abu Bernikah. Kedua2 buku ini mengajar erti kasih dan makna sayang dalam rumah tangga.

Kat entry dibawah juga ada perihal rumah tangga tapi dlm versi cerpen.
http://www.bicaradariaku.com/2010/01/puteri.html

eiela said...

wah-wah,, kena saling memberi dan menerima juga tuh. semoga berbahagia bercinta hingga akhir hayat ok.

Papa Mifz said...

bercinta selepas nikah terbaik dik...:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...