Tuesday, November 22, 2011

if i have a problem

if i have a problem,
"i don't talk much about it... 
i mentioned it but i don't discuss it in details... 
i believe i can solve it on my own.."

if i'm mad,
"i cried... 
i keep it inside, 
i rationalize myself, 
talk to myself that it soon to be over and things will turn out as usual."
if i'm extremely sad and depress,
"i sleep.. sleep n sleep.."

leave me alone

31 comments:

nurul huda jumri said...

cik lady stress ke?

missSenget said...

kalo ada masalah n depress, memang sama laa ape kite buat..


cuma bila marah tu..susah sikit nk nangis2..

LadyBird said...

nurul :

stress.. tp xth nak luah mcmn.. tension.. tp xleh nak buat ape2..

LadyBird said...

miss :

hihihi.. huhuhuhu.. kdg2 ape yg kite buat tu memakan diri sendiri..

Tirana said...

If I'm extremely sad and depress... I pray...pray and pray..:))

LadyBird said...

Kak Tirana.. :

already kak Tirana.. but He still not show me my way.. :(..

LydSunshine said...

Be strong hokey.

cemomoi said...

ada orang boleh buat dono,
ada orang bole buat bodo,
ada orang bole tak buat apa-apa,

tapi kalu masalah tak selesai
satu masa akan memberikan kesan juga

Nizam Ijam said...

banyakkan bdoa :D

LadyBird said...

LydSunshine :

sdg try kak..

LadyBird said...

cemomoi :

akak.. mslh ni dh berlarutan sebab x th nk bertindak mcmn.. dh cube mcm2 cr tp ttp x settle jugak.. msh dlm ush.. doakan ek..

LadyBird said...

Nizam Ijam :

insyaAllah.. tlg doakan jugak yer..

naim said...

kenapa nie akak.. sabaq noh..

najihah sahami said...

akak...mish pun stress seminggu dua ni. tak tau nak luah kat sape...huhu

dwaty said...

cuba selesaikan masalah tu... mungkin bila dah settle... lady akan lebih tenang...
pe2 pun banyak kan berdoa...

Bui Junaidi said...

berat nampaknya masalah lady ni..hadapi dengan bijak ok..masalah tu mmg sentiasa ada,terpulang dgn kita mcm mana menghadapinya

tabahkan hati ok dik..*_*

Dinar said...

lady, sleep is the best way to relief ourselve from stress...keep it up...hehehe

Abd Razak said...

Assalamualaikum...

Mengadulah kepada Allah akan segala masalah...

LadyBird said...

naim : :D.. senyum je lah.. :)

LadyBird said...

najihah :

stp org pasti akan melaluinya kan.. :).. jom sabarkan diri.. try laluinye jugak sekali Allah x berikan kite jalan kemudahan..

LadyBird said...

dwati.. lady sdg usahakan.. :) insyaAllah akan selesai walaupun memakan ms bertahun.. krn telah bertahun lady berdepan dgnnye.. cuma kali ni akak tertekan.. ade penambahan lagi dan lagi dan lagi..

LadyBird said...

Bui :

berat jugak.. tp msh mampu tuk laluinya.. skrg sdg berusaha tuk melarikan diri seketika..

LadyBird said...

Dinar.. tidur.. tp tetap x dpt diselesaikan.. cume mampu tenangkan hati brg seketika.. kemudian hati akan mengamuk lagi..

Hanis MY said...

almost similar, buat mcm tu jugak, kdg keluar sorang2 best jugak tau hehe...insyaAllah eviting will be ok, chin up dear

Fatin Mraz said...

.. hope the thing will be solved..soon! ya..

;}

tehr said...

aku pulak akan memandu
tak kira la bila masa pun
dah penat nanti aku pulang tido
mungkin juga aku akan tido dalam kereta
huhu

LadyBird said...

Hanis MY:

teringin nak keluar sorg.. tp x berani.. nanti x jumpe jalan balik..

LadyBird said...

Fatin Mraz :

msh dlm ush kak :)

LadyBird said...

tehr :

cikgu.. lady teringin nak buat mcm tu.. rs ringan je kepala.. tp lady hanya kenal jalan umah ngn office jerk.. yg selebihnya lady x kenal..

LadyBird said...

Abd Razak :

InsyaAllah ustaz.. berdoa dan berusaha.. berjalan seiring.. insya-Allah.. cuma kdg2 hati dh xde kudrat.. berhenti seketika tuk menarik nafas..

chii said...

cam k.chii sendiri..slalunya akan g umah maklong..jumpa si kecik yg boleh membuatkan k.chii ketawa dengan telatah mereka :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...