Sunday, December 5, 2010

BlogLarian - Cara Meng"up"kan Traffic


Ape ek blog larian? dulu dengar blog walking.. sekarang blog berlari lak.. macam2 cara untuk meningkatkan traffic ke blog kan? kreatif tul blogger2 ni..

Lady sebeno2nye telah ditag oleh cik Awesome untuk join BlogLarian ni. TQ cik Awesome.. so kalau nak join kene tunaikan syarat2 penyertaan dulu. Sebelum lady buat, kepada sape2 nak tahu syarat2nye silakanlah klik di SINI. Berbaloi..
Slogan yang perlu dilengkapkan :

"Saya suka berblogwalking kerana ingin meramaikan kenalan maya di samping dapat menaikkan traffic ke blog LadyBird's Life ni. Kalau traffic tinggi, duit cepat masyuk :P.. hihihihi.. tetibe lak lady bermata duitan.. baru start semalam :P hehehehehe.. "

Lady kene tag pada 3 orang kenalan maya :

ok, dah siap dah.. kalau sesiapa berminat nak join dan nak tagkan, bgtahu lady yer..nanti lady tambahkan bilangan penerima tag :D..

32 comments:

FareedSairi said...

Assalam, ok, sudah masuk. boleh cek :) dalam Blog Larian

hamzah ian said...

blog larian.. hehe..

wachak said...

satu perkongsian menarik ni. thankQ eizza sudi tag wa. nanti selesaikan tag ni.

Snoop said...

nak lari2 ya kak... hehehe

Pendekar Berkuda said...

wah....bagusnya...(^_^)

naim said...

Boleh join, cakap Ustaz Kazim. traffic boleh jem, hehe

p/s; BOLEH ker

~sayahafiz~ said...

~x phm??~
~tp nk jooin gax ley x??~

DiNaZ said...
This comment has been removed by the author.
LadyBird said...

FareedSairi :
ok, lady dah check..dan dah ader :D.. tQ :D

LadyBird said...

Hamzah ian :
Blog berlari.. :P kih3x..

LadyBird said...

Wachak :
u r welcome wachak bucuk :P ok.. wat elok2.. smg dah boleh bukak blog cicak tu :P

LadyBird said...

SnooP :
a'ah.. dulu berjalan..lambat bebenor.. sekarang berlari lak.. lepas ni naik basikal :P

LadyBird said...

Pendekar Berkuda:
hihihi.. pendekar bagus jugak :D

LadyBird said...

Naim :
hahaha.. betul2x..
boleh, naim nak ke? akak tagkan.. :D

LadyBird said...

sayahafiz:
boleh hafiz, tapi akak nak tag, x jumpe link lak.. akak clic nama "sayahafiz" tu x sampai ke blog hafiz..

LadyBird said...

Dinaz :
Wasalam orang Melaka..
Selamat datang ke dunia maya blogger.. :D

Nak tahu kehidupan seorang OKU? boleh aja.. kenelah sentiasa mendampingi dia.. sahabat2 dia.. dan yang paling penting jangan sesekali pandang rendah kat dia..

Berkaitan dengan Pengarang Jantung Kak Dinaz tu.. lady kenal sangat dengan dia.. dia setiausaha Persatuan Spinal Pantai Timur. Kami panggil dia Abang Din.. Student UITM..akak uitm jugak ke?

Good luck akak, nak lady tolong ke? :P

DiNaZ said...

yup....terima kaseh...
erm akak tau dia budak UiTM sebab akak dh kenal dia dari dulu lagik...
erm lady boleh tak rahsiakan ttg akak dr pengatahuan kwn2 lady yang sama mengenal dia?? erm nk tau semua pasal masalah sakit spinal nie sbb akak ada sorang kwn perempuan yang sangat selalu menghadapi kekejangan..so nk tau apa yang harus akak lakukan sebab dh selalu sangat menghadapinya tp still taktau nak buat apa....sangat takot laaa....plzz...tlg laa...

naim said...

Nak . le akak.. boleh promot blog naim dan Ustaz Kazim. :)

AngahSayang2314 said...

eh blog lariiiiiiiiiiiiii hehehehee

Mario said...

thanks tag wachak..dia dah tag saya...hehe

LadyBird said...

Dinaz :
boleh kot :P.. ala kak.. lady jarang berhubung ngn dia.. kalau ade program baru jumpe.. tp minggu insyaAlalh jumpe die kejap.. nak kirim salam ke?

masalah kekejangan ke? try tanye doktor kak..

LadyBird said...

Naim :
Akak dah tag dah naim.. buat tau.. lepas tu gi BlogLarian sekali.

LadyBird said...

Angah Sayang :
angah jgn lari :P..

LadyBird said...

Mario :
hehehehe.. kalu tahu mario nak, lady tolong tagkan.. :p

DiNaZ said...

Kirim salam? terima kasih baik nya...tp tak mengapa laa sbb akak clalu contect dia...its ok...thanks yek...

erm x tau ek nk buat apa??
erm ok lah t akak tanya kawan yang lain..thanks!!

LadyBird said...

Dinaz :
ok kak :D..
u r welcome..
akak, lady x tahu kwn2 lain tahu ke x sebab dalam blog lady ni ade ramai jugak kwn2 kami yang bukak dan baca..

Cikbelog said...

seronoknya.Nak join gak boleh tak?hee

LadyBird said...

Cik Belog :
boleh, nanti lady tag :D

Cikbelog said...

lady,link tu kena tinggal kat bloglarian ke? hee

LadyBird said...

cikblog tinggal link di sini : http://bacto.blogspot.com/2010/12/andasukasegmen-mari-masuk-senarai.html

Tomato Gurl's Life said...

cik tom pun join..byk trafik masuk..hehe..

LadyBird said...

Cik Tom :
lady kumpulan ke 18, dulu mula2 ramaila masuk, ttp skrg mcm xde pun.. mungkin sebab kumpulan lady dah terkebelakang..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...