Wednesday, September 1, 2010

NuffNang

tQ Aizat sebab tolong ajar lady cara2 nak letak iklan nuffnang..
Ape ek kebaikan nuffnang ni?

Adakah just click dapat duit?
x paham sebenarnye bagaimana nuffnang ni berfungsi..
Kalau kite g blog orang lain, 
kalau kite tekan iklan nuffnang die maksudnye die dapat duit lah?
kalau kite tekan nuffnang kite,kite dapat duit x?
Kalau kite asyik gi blog die tekan 2 3 4 5 6 kali nuffnang die, die dapat duit banyak la ek?
Sekali tekan berapa sen yang dapat?
Macamana nak ambik duit tu?
hihihi..
Sape leh tolong ajarkan budak besar ni?
kuikuikui..
Saya budak baru belajar,
mintak2 ade yg sudi bgtahu..

12 comments:

zalizalu said...

hehe.. assalammualaikum ladybird..
saya pon baru jugak main nuffnang nie...
berdasarkan pemerhatian saya(ayat phd) nuffnang kira hasil pendapatan kita berdasarkan berapa kali orang klik kat page kita time iklan tu ada.. contoh laa, saya bukak page ladybird, ad iklan diatas.. dah dapat dah rm0.taktaw..
hehe tp kalau ad orang klik ads tu, lagi laa dapat duit.. saya pon baru skali dapat hasil..rm3 baru.. dia beri seminggu skali.. tiap2 hari isnin.. check laa.. hehehe
pembayaran melalui cek.. :P

Aizat Shafiq said...

bagus2...
dah betul la tu..=)
Nuffnang ni memang boleh dapat duit...
tapi kita tak boleh klik banyak2...sebab nanti di panggil fraud clicker..sebab tipu klik..
jadi kita tengok mana iklan yang berkenan kita klik la..
nak dapat duit banyak tu bergantung pada orang yang klik kat blog kita...
tapi visitor banyak kat blog kita...nak dapat duit bnyk peluang sikit..tapi yang penting kena maintain traffic tu dulu...
boleh tengok kat tips blogging ye...=)

sweet-ladybird said...

zalizalu :

waalaikumusalam dik :)
ooo.. bestnye kalu seminggu 3 ringgit..
so kalau mcm tu, setiap kali masuk blog akak,
klik tau.. jangan takj klik..
nanti akak masuk blog adik, akak klik jugak :P
aci x kire mcm tu?

Aizat :
oo.. lepas kite klik, kemudian die akn masuk site die kan.. kalau setakat tu terus dapat duit ke atau klik lagi salah satu iklan kat dalam site tu?

zalizalu said...

huhu.. jangan klik banyak sangat iklan tu.. kang kena warning. nanti..
hehehe.. bahaya...
klik iklan yang kuar.. biasa2 petang2 ni kuar iklan digi/celcom/iklan burung tu... tgk2 laa..
kalau ada, tekan laa... tp jangan laa tiap2 kali ada tekan... huhu...

FloEllen said...

dik, gd ..dah pasg nuffnang kat sini...

satu jer akak nak tmbh..adik x blh klik nuff atau ads d tempat sendiri tau...if boleh kena maintain trafik juga...i2 pasal akak ckp kena rajin BW...hehhehe...lg satu jangan gtau org yg adik klik tu.."sa dah klik sini, klik tmpt saya"..tak blh...myb blh gunakan kata2 lain..cthnya..sa dah cubit ker..sa dah tembak ka...apa apa la..hehehhe

akak pn baru sebulan lbh kat sini...tp pendapatan nuff tu bolehlah. Nak tau lbh lanjut adik adik baca kat sini (apa yg akak dpt...share ngan adik lady ni)

http://floellenesthy.blogspot.com/2010/08/ellen-sayang-mr-nuff.html

sweet-ladybird said...

zalizalu :
hihi, ok dik.. akka main tekan2 jerk.. :P
tekan setiap kali keluar iklan je ek?
kalau ade perkataan nuffnang saje x perlu tekan?
ok, paham boss :)

Kak ellen :
oo, sy x tekan yg sy punye..
oo, xleh tulis mcm tu ek..
paham kak :)

zalizalu said...

wah3... ramainyer sayang ladybird nie... huhuhu... saya dulu terpaksa cari sendiri T_T kekeke

sweet-ladybird said...

zalizalu :
akak cr sendiri gak :P cari melalui bertanya..
tp bgs sgt, siap ade org tlg wat tutorial 1 1. :D..
ala.. org pun syg adik gak.. seje je adik nk wat gedik :P toing toing toing..

zalizalu said...

heeee... selamat mencari rezeki :P

sweet-ladybird said...

zalizalu : tQ hihihi.. kelakau lak..

ibnumustafa said...

neno neno neno... hahahaha duit duit duit....

sweet-ladybird said...

ibunimustafa : nano nano nano :P x dpt duit pun lagi abg taufiQ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...