Wednesday, September 8, 2010

Nasi Tomato, Percubaan Pertama ;)

Ni la rupe nasi tomato lady :P
Baru belajar, rupe pun mcm x nampak rupe nasik tomato lagi ni..

Ni plak rupe lauknyer.. ayam masak merah..
Nasi tu lady yg masak, ayam ni ayh lady yg masak..
Sebab ayh tgk lady kecik sgt, x larat nak angkat seekor ayam :P

Inilah rupenye.. pasti yang otai masak memasak ni mencebik jer tgk masakan lady, xpelah.. at least lady dah cube nak jadi "wanita" yang boleh masak.. hehehe.. 
Semalam lady ponteng kerja semata-mata nak masak ni tau :P..
poyo jer gi Maidin, beli kuih rayer dan bahan2 ni semua.. 
Alhamdulillah, cita2 lady nak makan nasi tomato kesampaian..
Tapi xla sesedap yang lady pernah rasa time lady study kat USM dulu..
Masih lagi terasa Nasi Tomato di Kafe Aman..
Rasa die.. memang sedap.. kalau teringat pasti tertelan air liur..
imagine makan, keenakannya masih segar di ingatan.. :D

9 comments:

apik pehe said...

meh chef apik komen..hehe..
yaa ampunnnnn..banyaknyer minyak ayam..hehehe..
saje je..
nak rase jugak..
akak anta pos laju kt apik yer

sweet-ladybird said...

ha ha ha.. tersilap taruk minyak banyak da.. :P.. tupun dah buang separuh mangkuk :P
xpe, nak bg montel sikit makan minyak banyak :P

asyik post laju jerk, meh la dtg sini.. makan ayam masak minyak.. jom :P

Al-Farosyah said...

kalau akak de rezeki datang sana, iza masakkan nasi tomato ek. terliur tgk.. :P

sweet-ladybird said...

boleh2, insyaAllah..
tp klu x sdp jgn mrh.. :P sebaliknya ajr camne nk bg sedap :)

Al-Farosyah said...

ok, tak marah aii.. janji isi perut pastu kenyang, alhamdulillah.. :D

sweet-ladybird said...

ok, sebelum kenyang, kite same2 bertungkus lumus kat dapur dulu yer :P kui3x..
jadi ke akak nk dtg umah iza?

zalizalu said...

kak, pos nie tape ker saye.. kekeke :P

sweet-ladybird said...

haha.. o.. hehehe.. xnkla.. x menjadik :P

zuanko said...

Kafe AMan! Pakcik kopiah n makcik tudung skaf tu yg jual RM 2.20 je

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...