Tuesday, December 8, 2015

Kelas Storytelling Tuan Izan

Lepas masuk kelas Storytelling Tuan Izan,  tetibe raser nk jadi penulis novel..  Boleh ker?

===================================

Korang pernah x baca novel?  Pasti pernah kan?  ๐Ÿ˜๐Ÿ˜

Bila start baca rasa nak baca lagi dan lagi.. Kenapa?

Sebab penulisannye ade gaya..  Santai..

Bukan senang nk tarik org baca..

Begitu juga dengan usahawan online.. Bukan mudah nak tarik org bace..

Kalau xde org bace bagaimana akan ade orang yg beli..  Yer tak???

Nak eizza bgtahu rahsia x?

Dulu eizza xpandai pun sal story telling ni..  Main bedal jerk nk tulis ape2.. Storytelling pun eizza tak tahu..  Ape tu??? Huhu..  Sadis..

Nak berniaga sangat tp Storytelling pun xtahu..

Meh sini eizza nak citer..  Eizza ade masuk kelas Storytelling Tuan Izan..

Lepas masuk jer rs mcm xpercaya..  Boleh ke aku tulis gini..  Boleh ke dapat idea gitu..  Pandai ke aku nk buat mcm tu..  Huhu..

Tp kan..  Start dr hari tu..  Saraf kat kepala ni asyik berhubung jerk..  Tetibe jadi kreatif..  Tahu nk tulis ape..  Alhamdulillah..

Sampaikan dalam bilik air nak mandi pun saraf2 otak asyik melompat2 jerk..

Tetibe rasa nak jadi penulis lak..  Boleh try ni.. Hihihi ๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜

Orang yg beli jubah ngn eizza pun dah bertambah wlpun xbyk..  Dlm seminggu adelah dlm 3 4 helai jika nk dibandingkan dengan sebelum2 ni..

Kire tips yg cikgu ajar tu mmg berbaloilah..  ๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜

Kalau korang nk belajar ape yg eizza belajar,  eizza suggestkan korang masuk kelas Tuan Izan..  InsyaAllah berbaloi..

Lps kelas pun cikgu masih duk ajar dan pantau perkembangan kiter..  Group support pun ade..

Kalu xpandai InsyaAllah akan pandai..  Yg penting kne buat latihan yg cikgu suruh n rajin bertanya..

Korang trylah..  Xrugi..  Yg penting USAHA..  RAJIN..  ๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜

Ni akaun facebook tenaga pengajar..  Boleh kalian try search jika berminat..

Memang tip toplah cr mrk ajar..  ๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜


16 comments:

Anonymous said...

Terbaik๐Ÿ‘๐Ÿป๐Ÿ‘๐Ÿป๐Ÿ‘๐Ÿป๐Ÿ˜„

insan marhaen said...

saya minat menulis sejak form 4 bila abah belikan typewriter kerana dapat tempat ke 3 terbaik dalam SRP peringkat aliran Melayu.

sejak tu saya rajin menulis... hantar ke majallah, akhbar dan radio.

tapi bila dah kawih, semuanya lupus.

bila dah tua ni, berpeluang pulak menulis sebab dan masa dan ada medan menulis...

tapi menulis syok sendiri aje... kat alamaya.

kan zaman sekarang zaman orang syok sendiri, cakap sendiri dan senyum sendiri...

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Akak dulu2 minat juga menulis
Tapi selalu tak habis hahaha..
Skrg lagi lah..
Nak baca novel pun tak larat..
Mahu 2 3 bulan baru habis baca.

Zaitun said...

Kak Zai memang peminat novel tapi tak tahu menulis.

Kayu Manis said...

berniaga pun mesti ada ilmu..kn
Klu main bedal jer...syok sendiri plk..post sana,post sini...org tk beli juga...yg hasad dgn bisnes kita bertmbh...

Kita bt apa kita suka ...rezeki Allah dh tetapkan...

Azian Elias said...

i ni jd makin malas membaca.. satu buku makan tahun. heee..

Kesuma Angsana said...

Salam.. KA mmg minat menulis dari dulu lagi.. tak tulah kekangan masa x memungkin he3

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

memang seronok membaca bila penulis ada gaya penulisan yg tersendiri. akak hanya pandai menulis blog je.. hehe..

Sumber Informasi said...

saya diberi peluang utk menghasilkan novel oleh seorg blogger yg bekerja di syarikat pengeluar majalah . dia ajar saya mcm mana nak tulis novel . sampai pertengahan chapter , saya fikir jln cerita novel saya tak berkembang . hanya statik pada satu watak sahaja manakala watak lain sekadar sampingan dan tak berkembang ... maka saya berhenti seketika . saya dah lama x baca novel sebenarnya . mungkin saya perlu baca novel sbg panduan ...

dear anies said...

sy suka jg menulis tp part nk korek idea tu alahaiiiii ;-)

NEKCIK said...

Nekcik teruja nak menulis..sebab masa sekolah dulu memang giat bidang majallah sekolah..suka baca novel ..tapi laa ni dah tak suka baca novel...tapi masih suka tulis kat blog..ha..ha

Fida Z Ein said...

Assalamualaikum...Puan Paridah boleh jadi geng adik ni....akak tulis tak ada format boleh lah....nak tulis novel tak reti...idea kering...apapun...semoga tercapai cita2 nak tulis novel....

QasehnyaRania said...

nice sharing
terima kasih LB berkongsi

QasehnyaRania said...

kelas ni online ke macam mana ye LB, teringin pulak saya.

QasehnyaRania said...

kelas ni online ke macam mana ye LB, teringin pulak saya.

Mummydearie said...

Akak pun rajin juga menulis novel dulu-dulu. Untuk bacaan sendiri ajelah. Bila idea datang, tak sempat ditintakan mencurah-curah keluar dalam otak. Siap boleh buat skrip drama lagi ^_^ Sekarang ni tidaklah suka menulis novel ke apa tapi sejak pandai berblogging dua tahun sudah, bukan main rancak lagi merapu dalam blog sendiri ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...