Friday, December 11, 2015

Jubah-Jubah Terkini - Jubah Abaya Fateema

Assalamualaikum semua sahabat eizza..  😊

Salam Jumaat yang penuh Barokah..  Alhamdulillah,  syukur kita masih diberi nafas sehingga ke hari ini. Alhamdulillah..

Rasanya xpernah eizza tunjukkan design Jubah Abaya yang team kami buat d blog tercinta ni..

Terpanggil tuk berkongsi gambar di sini hari ini..  :D

Eizza buat Jubah Muslimah moden.. Customer boleh memilih berdasarkan design yang disediakan.. dan juga boleh Mix design.. Contoh design lengan dan design kaki jubah boleh di mixkan.. :D..

Jubah Fateema

Ini Abaya Fateema..  Jubah pertama kali hasilkan tuk shoot model..  :D.. Model merupakan anak saudara.. Nur Syahira dan Nurul Hidayah. Jubah ala-ala Jubah Dress.. :D.. Jubah Moden.. Pelanggan boleh request saiz Jubah berdasarkan ukuran badan sendiri.. :D

Jubah Faqeeha

Jubah Abaya Faqeeha..  :D..  Model tu ibu Faqeeha ngan baby Faqeeha..  Kakak eizza lah ni..  Tq kakakku yang sudi jadi model kami.. 

Jubah Nuraisya

Ni Jubah Nuraisya..  :D..  Jubah ni ramai yg request..  Jubah fleksibel..  Butang kat bawah tu kami letak supaya pemakainya boleh pelbagaikan fesyen.. Kalau dibuka butang boleh digayakan dengan jeans atau palazo..  Boleh juga digayakan dengan skirt..  Kalau nk digayakan spt jubah biasapun boleh..  Just katupkan butang..  Terbentuklah spt jubah kosong..  :D.. Mudahkan? :D.. Inilah Fesyen Jubah Terkini... Variasi jubah.. :D.. hihihi.. kalau xnak letak butang kat bawah tu pun boleh.. tanpa butang kelihatan lebih anggun.. :D

Jubah Safieya

Ini Jubah Safieya..  Jubah ni jarang yg order sebenarnya..  Tp skrg lps kuar gambar ni kebanyakan request jubah ni..  Nak kaler ni jugak..  Hihi.. xmo dah kaler lain.. padahal boleh jer request kaler lain.. :D Model Syafikah.. saiz S.. muat2 jerk ngn Jubah ni.. yg ni pun ala2 jubah dress. :D

Jubah Fateema

Ni Jubah Fateema versi lengan berzip..  Tu yg nampak runcing..  Jubah lengan berzip nmpk lebih kemas.. tapi custmr boleh request lengan nak yg mcmn.. nak kaf ke.. nak zip ke.. nak lengan ropol2 ker.. kami akan jahitkan.. insyaAllah.. bezanya jualan jubah online dari team Jubah Abaya Fateema adalah kalian boleh request ape yg kalian perlukan tuk sehelai baju.. kalu nk zip menyusu boleh.. butang menyusu pun boleh.. :D

Jubah Humayra

Yang ni Jubah Humayra..  Lengan baju kurung..  :D..  Biasanya ibu2 yg order jubah ni..  Mungkin sebab pengaruh gambar ibu dan anak..  Huhu.. Model Jubah mempengaruhi emosi pelanggan :D..

Jubah Armaneesa
Jubah Armaneesa..  :D..  Jubah ni pemiliknya request tuk besarkan dari dada..  Alhamdulillah,  kami penuhi permintaannya..  Jubah Armaneesa ni sesuai untuk orang yang besar..  Jaluran tengah lbh kurang 5" lebih nmpk kurus..  Ilusi..  Biasanya Jubah begini pregnant lady yg request.. :D

Jubah Azzahra
Ini Jubah Azzahra..  Jubah pramugari katanya..  :D..  Kalau buat lengan berzip pasti cantik..  InsyaAllah..  :D tapi pemilik jubah ni nak lengan besar cenggini.. beliau siap poskan jubah contoh kat eizza.. sebab bimbang ukurannye lari.. :D.. beliau kata xreti nak ukur jubah sendiri.. :D 

Jubah Khadeeja

Jubah Khadeeja..  Biasanya jubah ni custmr request tuk tukar jadi tiga line tuk buat jubah Palestin..  :D Jubah Palestin eizza buat jugak.. cume xde gambar lagi.. huhuhu.. xsempat nak ambik.. busy bebenor agaknye.. huhu..

Jubah Ameena

Jubah Ameena..  Butang hias dipasang supaya nmpk lebih cantik dan kemas..  Boleh request warne lace n warne butang berbeza..  Kalau butang warne hitam nmpk lebih ekslusif..  :D..

P/s : jika kalian berminat boleh whatsapp eizza di 019 900 5689..
warne boleh dipilih.. boleh match n mixkan.. begitu juga dengan design, boleh mix n matchkan ikut kesesuaian masing2.. Ukuran boleh diberi berdasarkan ukuran jubah yang paling selesa.. jika kalian bgi ukuran kecik, kecik hasilnyer.. huhu.. kalau boleh biarlah saiz tu lebih besar dari saiz badan..



Azliza Zulaikha Ibrahim
Founder Jubah Abaya Fateema 

17 comments:

CikLa Shahril said...

Cantik jubah....

paridah said...

wah banyak jenis jubahnya n cantik2 semuanya.

Farrah MF said...

Cantik combination warna jubah2 tu :)

TukangKebun said...

Cantik-cantik designnya.

QasehnyaRania said...

tertarik dgn design dan warna jubah safieya

Aisya Ahamad said...

Cantik. :-)

Sanisah eeiyss said...

cantik jubah (^___^)v

insan marhaen said...

semalam, saya berbual dengan adik beradik di kampung.

saya katakan... sekarang ni pakaian ala arab dah jadi budaya. baju kurung dan baju melayu nampaknya akan semakin luput...

Kakak Cantik said...

cantikkk

Zaitun said...

Assalam...cantik2 jubahnya ikut kesesuaian pemiliknya.

Kira Sakura said...

cantiknyaaa boleh jugak req untuk ibu yang menyusu kan?

myliferia said...

Wahhhh, cantiknya jubah-jubah kat sini. Warna pun soft jer

nuyui a.k.a miss YUI said...

semua cntik..

kakyon said...

semua cantik

Mizz Aiza said...

cantik design jubah..

Qaseh Vee said...

menarik dipndang kesemua jubah tu ... suka dgn yg last tu ...

Eramaira said...

Nice plain designs with sporty designs and color combinations of jubah. I like the designs.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...