Monday, December 9, 2013

Santapan Tengahari

Salam korang.. :D diharap semuanya sihat..
Kat sini alhamdulillah hujan mulai reda.. :D.. Alhamdulillah jugak sebab banjir x kena di tempat lady.. tetapi di tempat abang2 ipar di Kemaman air naik sehingga ke paras dada.. semua barang rosak.. huhuhuhu..

Kali ini lady lady nak share ape yg lady masak tuk makan tengahari :P.. x sedap pun, tapi alhamdulillah bolehlah kenyang sampai malam nanti.. malam ni xtahu la nak makan ape lak.. masakan yang amat2 simple.. :P

Sawi masak goreng bersama sos tiram.. 1st time lady goreng mcm ni.. sedap.. alhamdulillah.. secukup rasa.. ala-ala pahit sikit (lady x suke sayur tp kene makan jugak)
Ikan goreng sekali.. :D.. lady goreng dalam minyak yang lady goreng ikan bilis.. ntah kenapa warna die mcm ni.. tapi x hangit.. lady sayang nak buang minyak tu, jadi lady recycle balik.. :P
Alhamdulillah, ditambah dengan sedikit kicap sebagai kuah sangat menyelerakan.. 
Masakan ni masakan simple yang lady reti buat :D.. yang paling simple nasi putih ngn telur dadar :D kasihan kat suami lady yang tukang habiskan.. hihihihihi.. kalau tak habis lain kali jangan harap akan masak lagi :P.. 

p/s : Isteri paling kejam :P

15 comments:

atuk said...

Assalamualaikum Lady

kira2 dah sedap tu...

intanfirdaus247 said...

Alhamdulillah..kadang kadang yg simple tu lagi sedap...tambah2 mkn ada geng pulak..kan lady

Sweetie said...

Musim-musim hujan ni makan apa je sedap! Saya suka makan lauk dan sayur yang simple2 mcm ni. Tambah kalau nasi panas... kat luar hujan lebat mencurah2... tak sedar je nasi dah bertambah2... :)

Vee said...

sawi masak sos tiram . simple pun saya x pernah buat tu ... nak try la nanti .

suri said...

suka yang bujang tapi untuk sendiri tak kisah utk suami lebih skit uhuk...

macam sedap jer?

p/s:tak thau pula admin ada update blog setiap hari kalu tahu dah lama dtg tinggal jejk kt cini heeee.

Wirda Amir said...

Assalamualaikum...

Alhamdulillah......sedap dh tu...

nohas said...

kalau ada sambal belacan, lagi sedap tapi mcm ni pun dah kira OK, rezeki..sajian lengkap..karbo, protein & fiber..

❤Kamsiah❤ said...

yg simple2 tu la yg sedap...
harap2 banjir dah pulih penghujung bln nanti sbb ada kenduri kat sana..:)

sud@is said...

nmpak pun sedap aiii makan lagi sedap + ulam dan sambal belacan lady.

QasehnyaRania said...

Xda la kejam mana pon Lady.hihi siap masak ok la tu

Liza Licha said...

licha kalau masak apa pon wajib letak sos tiram. baru sedap..
hihi.. singgah sini

Acik Erna said...

Lady..baru permulaan tu..lama2 nanti mahir la tu

paridah said...

assalam...masak simple pun ok, janji msk sendiri sedap dimakan n mengenyangkan....

Raudzah Z said...

macam best aje..macam sedap aje...

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

wah.. nampak sedap tu.. :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...