Monday, December 30, 2013

Happy New Year - 2014

Salam korang.. 
Hari ini dah 31 Disember 2013.. menandakan esok bermulanya tahun baru 2014.. Alhamdulillah..
Berkesempatankah lagi kite untuk menyedut udara pada tahun 2014?
Semoga semuanya dipanjangkan umur oleh Allah swt.. ameeeennn..


Bagi lady, tahun 2013 merupakan tahun yang lady paling x suke dlm hidup lady.. lady rasa semakin jauh dari Allah.. xtahu kenapa lady berperasaan seperti itu.. adakah hati lady telah mati.. huhuhuhuhu.. mintak dijauhkan.. ameeennn.. 

Lady harap sangat2 tahun 2014 ni kehidupan lady jauh lebih bermakna.. Lady harap sangat tahun 2014 nanti mampu membawa perubahan dalam hidup lady.. menjadi seorang anak solehah, isteri mithali, dan ibu yang berjiwa kental.. ameeennnn..

Lady kene buang segala sifat negatif yang bermaharajalela dalam jasad lady sekarang.. mengontrol hidup lady.. huhuhu.. 

Ya Allah ya Tuhanku, Engkau berilah peluang kepada kami untuk memperbaiki diri kepada yang lebih baik.. Engkau matikanlah kami dalam keadaan kami bebas dari belengu dosa..
Engkau berilah keredhaan dan peluang untuk kami menebus segala dosa dosa silam kami ya Allah..
Engkau bantulah kami untuk melunasi segala hutang2 kami ya Allah.. 
Engkau bantulah penghutang-penghutang kami untuk lunasi hutang2 mereka ya Allah..

Ya Allah, engkau bantulah kami untuk menjadi seorang muslim/ah yang jauh lebih baik ya Allah..
Ya Allah, Engkau berilah kekuatan kepada Kami untuk mendidik anak-anak kami menjadi insan hebat ya Allah..
Ya Allah, Engkau bantulah kami untuk menjadi insan hebat ya Allah..
Yang dapat membantu kami dan orang-orang sekeliling kami ya Allah..

Ya Allah, Engkau bantulah kami untuk :

♥ Solat Di Awal Waktu
♥ Amalkan SOlat Sunat Dhuha
♥ Puasa Isnin Khamis
♥ Khatam Quran
♥ Tahajut malam2.. (walaupun x setiap malam)
♥ dan amalan2 lain..

Amen ameennn ya robbala'lameeennn..


Salam Tahun Baru Masihi.. 2014.. 
Semoga Tahun Ini Menjanjikan Yang Lebih Baik Untuk Semua..
Ameeennnn..


p/s : Jom sama-sama jadi blogger yang hebat.. yang boleh menuntun diri dan orang lain ke arah keredhaaan Allah.. ameeennnn..

18 comments:

Abil Fikri Ahmad said...

Aminn..Selamat Tahun Baru 2014.

Norhasniza Khalid said...

hepi new year...

Boleh jenguk mama di sini.. Mamaniza.com

LydSunshine said...

Alaa... jgn la tak suka.... 2013 kan Lady dapat Zahra. Apa2 pun akak pun doakan agar tahun 2014 akan lebih baik berbanding 2013.

amirah said...

Selamat tahun baru lady..doa saya pun sama mcm lady..moga 2014 ni lebih dekat dgn Allah..lebihkan masa dgn Allah beribadat setakat termampu...

QasehnyaRania said...

aamiin.
in shaa Allah lb..

LB, share je jika ianya bermanfaat dgn kakak biras tu. boleh ciksu tahu kena Lb takut dia terusik?

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

bersama kita bermuhasabah dan memperbaiki diri untuk menjadi lebih baik pada tahun 2014.. selamat tahun baru.. :D

Niesa said...

InShaAllah..semoga kita sama2 perbaiki diri kita utk jadi yg lebih baik..aminn...selamat tahun baru 2014 lady..

niesa tlg click inti.. :)

nohas said...

Ya, betul..blog sebagai wadah meraih pahala yg berterusan, InsyaAllah..berusaha..happy new year..

Raudzah Z said...

happy New Year ladybird!!!

Cik Tieka said...

semoga tahun 2014 , amalan kta lebih btambah..bukan setakat azam jer..tapi kita capai jgk ..selamat tahun baru LB! ^^

Sobri Yaacob said...

selamat mnyabut tahun baru 2014 sis.smoga apa yg kita hajatkan akan bjaya dilaksanakan pada thun 2014..amin :)

Azie Namico said...

Happy New Year 2014...

Kylie wenn said...

Salam...

Happy 2014!~

Thank you for your comment in my spotify post:
http://cre8toneprince.blogspot.com/2013/12/spotify-santa-mummys-xmas-mood.html

Please drop me an email with your email address for me to provide you with the link to claim your winning Spotify Premium Gift card Valued at almost RM50!~

Kakzakie said...

Moga tahun ini dan seterusnya kita semua sentiasa dlm redha Allah Lady..

❤Kamsiah❤ said...

apa kabar lady??semoga th baru ni membawa lbh kebahagiaan utk kita semua

akubiomed said...

Selamat tahun baru. Semoga kita semua menjadi muslimin yang baik.

memmetlenggeng said...

Selamat tahun baru...akak baru je nak start bw ni, maaf lama tak jenguk ye

Wirda Amir said...

Ameen ya Allah....selamat tahun baru yg dh bbrapa hari berlalu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...