Friday, December 27, 2013

Beby Zahra Dah Berumur 7 Bulan - Alhamdulillah :D

Salam korang.. pada 23 hb Dis 2013 usia saya sudah genap 7 bulan.. hihihi.. Alhamdulillah Allah panjangkan usia saya dan usia kedua-dua abi dan ibu saya.. :D
Saya seronok sangat.. sekarang saya sudah dapat angkat badan setinggi dalam gambar atas ni.. tapi sampai sekarang saya tak mampu nak merangkak lagi.. tak taulah kenapa.. saya terfikir jugak adakah saya memang tidak boleh merangkak atau sememangnya saya ni lambat.. kakak sepupu saya dia tidak merangkak, tapi die mengengsot.. dia duduk dan bergerak secara duduk.. kemudian terus boleh berjalan.. :D..
Ibu saya tak galakkan saya guna walker.. kata ibu saya, saya kene belajar merangkak untuk merangsang saraf2 pada otak saya.. ibu saya nak perkembangan tumbesaran saya ikut fitrah kejadian manusia yang Allah cipta.. Tidak perlulah kita merubahnya.. :D.. itu kata ibu sayalah.. tapi abi saya suka letak saya dalam walker.. :D.. time ibu jaga memang ibu x letak dalam walker, ibu suka cakap2 ngn saya, suka nyanyi nyanyi dengan saya.. sebab tu ibu x letak dalam walker.. :D
Ini lah abi saya.. ritu uncle akubiomed tanye saya ikut iras siapa.. wajah saya ikut iras abi saya.. semua ikut abi.. abi waktu kecik macam muka sayalah, yang bezanya cuma jantina jerk.. :D.. saya besar macam abi saya, ibu saya kecik jerk.. kecik tuek..
Gambar ini diambil sewaktu pergi ke SOGO.. 1st time saya pergi saner.. x beli ape apepun.. ibu kate gi cuci mate jerk.. time tu ade sale.. sale sale pun harganya boleh tahanlah.. ibu kate baik beli kat lain, tempat yang lagi murah kan ader.. duit yg ade boleh simpan untuk saya ke sekolah.. hehehehe.. nak beli baju, beli jer kat pasaraya ku.. sesuaila ngn org mcm kiter.. hehehehe :D.. 
Sekarang saya dah boleh tidur dalam buai.. ibu saya tidurkan saya dalam buai.. tp sebenarnya x elok tuk kesihatan.. xelok mcmn pun sy x tahu.. huhuhuhuhu.. tapi saya suka je duk dalam buai.. gambar kat atas tu bukan buai.. ibu saje jer letak gambar tu sebab ibu x ambik gmbr dalam buai.. ritu sehari selepas pasang buai, adik jatuh atas lantai simen sekali ngn buai2 nyer.. sakit.. huhuhuhu.. adik nangis esak2.. tp ibu tetap jugak letak dalam tu lepas abi baiki2.. ikat kuat2.. huhuhuhuhu..

tata korang.. lain kali saya bebel lagi ek :D.. sebulan sekali je ibu bagi can tuk saya bebel di sini.. nanti bile saye besar leh saya tgk gmbr2 sy di sini..

20 comments:

nohas said...

Assalam..nanti besar jadi anak solehah, doakan abi & ibu..ya beby Zahra..bye..bye dari auntie..

Nedi Arwandi said...

Tampannya, semoga menjadi anak yang sholih, dapat mengantarkan kedua orangtua menuju Surganya Allah....aamiin...

caliph shuriken said...

comeii jaa dia ^^

*ank sdara sy dh usia 10 bulan.. merangkak laju jaa.. klau dok dlm walker pantang tinggal kjap dia panjat kuar dari walker tu, huh...

paridah said...

wah ada baby comel..seronok sgt dpt bermain-main baby usia gini...tahniah lady miliki permata comel anugerah Allah yg xternilai harganya...

Aku Penghibur said...

alooo comelnya baby zahra ^_^ semoga jadi anak yang solehah

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

comelnya dia.. semoga membesar jadi anak yang solehah.. :D

Raudzah Z said...

comel..salam hujung minggu ladybird!!!

Cik Tieka said...

alolo comeyyyynya adik Zahra ni.. senyuman adik buat hati kita cair :)..semoga membesar dlm keadaan sihat yer adik..jgn nakal2 tau^^

Sobri Yaacob said...

alahai comelnya..
comel bila tsenyum..owh ikut rupa abi.. nanti bsar jadi anak yg soleh dan solehah..amin :)

Puan Bui Junaidi said...

ADA LESUNG PIPIT..EIII,GERAM..COMEL BETUL LA LADY...

Barista My said...

comey...

My recent post : Aku Barista, Peminat Tegar Kopi.

Aisy Nasiha said...

Comel je entry ni. Semoga sentiasa jadi ank yg sihat dan berjasa bila besar nanti..

intanfirdaus247 said...

comelnya baby zahra..moga menjadi anak yg taat , solehah dan berjaya dunia dan akhirat..amin

Liza Licha said...

wah.. tahniah ye. comel je baby bila senyum. nama pon sedap. hihi

akubiomed said...

Comel senyumannya dan nampak lesung pipit. :-)

memmetlenggeng said...

comelnya dia senyum...

Bulan Syurga Firdausi said...

alhamdulillah mujahidah kecil :) comelnya

LydSunshine said...

Pandainya dia buat baby talk untuk Zahra. Ye la, mcm muka abi nya. Muka ibunya takpernah tengok. Ace tunjuk skali. Heheh.

QasehnyaRania said...

comelnya
alhamdulillah.doakan ciks ye LB

Niesa said...

comelnya zahra..semoga jadi anak yg solehah bila besar nanti.. :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...