Wednesday, November 26, 2014

Rempah Kuah Nasi Dagang Homemade dari TokMa...

Salam semua... :) harap semua sihat alhamdulillah... Alhamdulillah masih dipanjangkan usia kita semua sehingga ke hari ini...

Baru siap buat rempah pes Kuah Nadi Dagang Terengganu..

Rempah ni TokMa sendiri yang buat.. dari air tangan orang lama...

Alhamdulillah mendapat sambutan yang sangat menggalakkan..

Hanya perlu tambah santan dan ikan..

Harganya rm10 bagi 3 kilo ikan tongkol...

Sape2 nak order boleh terus wasap lady 019 900 5689.. ataupun tinggalkan no telefon atau komen je di sini.. nanti lady akn poskan bersama resepi..

Harga pos bagi sepeket rm6... :)

Rempah masih panas2.. boleh terus tempah.. klu dh hbs tokma buat lain.. kmi akn hntr rempah baru sokmo... :)

Cepat2 komen yer...

Ni gambarnye...

Abaikan keadaan dapur yer... hihihi
Baunye subhanallah.. sangat sangat sedap... yummm.. yummm.. yummm..
Mehla support business lady.. orang yang nak belajar berniaga..

26 comments:

❤Kamsiah❤ said...

lady..pasti sedap,kan...

Kakzakie said...

Kalau jauh pun boleh pos juga ke lady? tak basi ke?

aryan azra said...

mesti sedap ni,nanti kalau akak nak akak bgtau ye

akubiomed said...

Senang sudah rempah tinggal hendak tumis sahaja. :)

Najib Ariyan said...

kalau dah puji tu memang lah sedap kan... tapi mata saya terpandang kuali yg besar2 kat dapo tu... untuk keluarga besar macam saya, walau tinggal sendiri rasa tak puas kalau masak pakai kuali kecik

LYAfrina said...

mesti sedap ni..
air tangan org lama2 mmg best la..xleh lawan

memmet lenggeng said...

terkejut tadi, ingat masak pakai topi, rupanya gambar diblurkan. Baguss, lain kali saya boleh buat gini...kekadang nak upload pikir banyak kali

nohas said...

gulai ikan tongkol ni makan nasi putih pun sedap kan..hmm..telan air liur..

Myra Jay said...

Menarik ni..
Memudahkan keje je..

Bole pos jugak ke?
Tahan tak?

sud@is said...

tumpang tengok je lah ya nampaknya...dok jauh kelu nak merasa....

Bunda a.k.a KN said...

Sedapnyer...
Selamat berhujung minggu..

zarulfarhana said...

sedapnya

HeNRieTTa JoSe said...

yummy...dah lamer xmakan nasi dagang....

ros_reeza said...

mesti sedap..!

Chenta Ummi said...

nampak macam sedapp ni.. dah terlioq dah tengok.. nyum nyum

anys nadhilah said...

Tu la . Anis pun nak sangat berbisnes actually !

si kiut lavender said...

salam akak..maaf lambat mau balas..ya,,masih ingat akak..thanks sebab masih sudi lawat laman saya...
saya sekarang belajar di Sabah (UMS).tinggal 1 semester ja lagi nak habis nih..:)

Mayang ABDUL RAZAK said...

BESNYER LADY.. CAMNE NAK TEMPAH NI..

muhammad naim Abdullah said...

Assalamualaikum akak

:)

http://ceramahttbc.blogspot.com/2014/12/syeikh-zainul-asri-hj-ramli-bala.html

HeNRieTTa JoSe said...

yummy...mesti sedap nie...

wa said...

Wah...memang favourite nasi dagang ni....

hana hadi said...

air tangan orang lama mmg sedap

dah masuk hari ke 9 tahun baru.
selamat tahun baru 2015 :D

teh ramuan said...

wah, dah lama tak rasa nasi dagang
kat mana la nak cari nanti

Najib Ariyan said...

Selamat Tahun Baru 2015.... semoga tahun ni memberi kebahagiaan untuk kita semua

insan marhaen said...

nak juga cuba tapi tu la... sapa yang masakakan untuk saya nih!

Aniey Yusoff said...

bestnya ada tokma yang pandai masak..boleh turunkan resepi kat anak cucu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...