Monday, June 29, 2015

Puteri Ibu

Alhamdulillah, pejam celik pejam celik sekarang si cilik ibu telah mencecah usia 2 tahun lebih..  :D

Allah bantu ibu jaga adik..  :D..  Walaupun sukar tetap maju selangkah demi selangkah..  Dari tak boleh bergerak sekarang dah pandai melompat.. Dari x pandai bercakap sekarang dah banyak celotehnya..

Dah boleh disuruh2.. Dah boleh tolong ibu masukkan baju kotor dalam bakul,  letak pinggan dalam sink,  ambik pinggan, ambik cawan sendiri..  Alhamdulillah..  Tq Allah..  :D banyak hikmahnya ade anak sendiri.. Boleh tahu dan rasa bgmn sukarnya ibu menjaga kite sedari kecil..

Inilah rupa si cilik zahra..  Banyak keletahnya..  Kadang2 menguji kesabaran ibu..  Tapi ibu tetap sayang adik.  :D

Adik suke pakai baju hijau..  :D..

Kata adik, Melangkah biar ke depan..  Terus maju dan maju..  Jangan tersepak batu terpijak duri.. Elak segala halangan dan terus maju. InsyaAllah berjaya harungi semua rintangan yang menunggu.   :D

Ni adik dalam studio abi..  :D..  Seronok sakan melompat2.. Baju besar dari tuan.. Hihi..

Ini gambar terkini adik..  Di taman bunga tok che durian burung..  :D :D menikmati pagi hari di kampung tok..  Nyaman..  Tenang..  Damai..

P/s: selepas bertahun tak update blog, tetibe rasa kaku nak menulis..  Idea xde..  Dah lama xbermain dengan kata2.. :D mesti dah ramai kwn blogger yg dah xaktif mcm dlu.. Sb bl lady check,  sebahagian blog kawan2 dah xde..  Huhuhu..  Semoga semua terus tabah lalui hidup masing2..

Allah knew the best for us. Dulu kita single, berumahtangga,  ada ank,  keluarga.. Perjalanan hidup yang tak pernah dijangka..



19 comments:

❤Kamsiah❤ said...

semoga si puteri membesar sbg gadis yg solehah..

Bunda a.k.a KN said...

Salam Ramadhan dari BUNDA....

Rasa2nya kita dah pernah kenal dan saling kunjung mengunjungi....apa pun terima kasih sudi berkunjung ke TERATAK BUNDA....

Shila said...

alhamdulillah.
besar dah putri ladybird. :)
moga membesar dgn cemerlang. hihi..

Nieda said...

Keletah puteri ibu....buah hati ibu.

Kakzakie said...

Alhamdulillah... dah cerdik dan rasanya dah sesuai benar utk ada adik dah ni:) tak usah tunggu lama sangat. Sudah pandai membantu umi lagi.

ps: Adik punya rambut tu yg special auntie suka tengok:)

akubiomed said...

Wah sudah besar anak dara. :)

kakyon said...

salam kenal LB, terimakasih sudi berkunjung ke blog akak..

paridah said...

salam ramadan selamat berpuasa...selamat kembali blogging. comelnya sikecil zahra buah hati ayah bunda ni...

::NureeN:: said...

salam kenal
dear... pasal biskut ejjari kat n3 saya tu yerr
bleh terjah
http://letsmasak.com/recipe/4632-jejari-roti-coklat-celup-nestum
pic yg dlm n3 saya jer yg ada... hihii
sya pon x try buat lagi

saniah ibrahim said...

salam kenal juga ladybird..
comel sikecil...moga menjadi anak yang soleha dan menjadi kebangaan ladybird kelak .

Ipah Kholipah said...

putrinya lucu banget mba gemes deh apalagi dengan rambut yang keriting itu hmm gemes bangeeeeet :)

Ipah Kholipah said...

putrinya lucu banget mba gemes deh apalagi dengan rambut yang keriting itu hmm gemes bangeeeeet :)

Sweetie said...

Begitulah jatuh bangun dan suka dukanya dalam membesar dan mendidik anak hingga mereka dewasa. Tapi kalau di tengok dlm akhbar ada juga lagi orang menganiaya dan menyeksa anak-anak kecil yang tak tahu apa-apa ni... sedih!

Zaitun said...

Salam...comelnya puteri ibu berdahi luas tentu bijak orangnya.

insan marhaen said...

Gembira lihat LB kembali menulis. Sayang kerana pengalaman hidup tidak dirakam untuk rujukan masa depan.

saniah ibrahim said...

comel...suka tengok gelagatnya.moga jadi anak yang soleha dn kebangaan ayah ibu.

Mario said...

wah comel...dah besau

Qaseh Vee said...

mudah2an zahra membesar menjadi seperti yg ibu inginkan ... insha Allah . budak besar gini mmg geram tgk keletahnya ...

LydSunshine said...

Welcome back to blogger. Tibe2 dah 2 tahun lebih. Sebaya Luth juga ni.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...