Wednesday, November 25, 2015

Kenapa Eizza Buat Business Jubah


Ramai yang duk tanye2 eizza..  Kenapa eizza berhenti keje dan sanggup duk rumah buat business 'jubah' ..  ๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜

Meh meh sini dengar eizza nak berceriter..  

Korang tahu kan..  Eizza ni besar sikit dari tiang lampu yang kat depan umah korang tu.. ๐Ÿ˜œ

Korang kenal pokok senduduk kan? Pokok senduduk tu rendah sikit dari iza..  (baby pokok senduduk yer).. Hehehe 

Cube korang bayangkan....  

Ade ke orang jual pakaian cekedik begitu??๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

Ade..  Sape kate xde..  Eizza bli saiz kanak2 ๐Ÿ˜˜ tapi sarung xlepas..  Sendat..  Tahan nafas baru lepas..  Tupun sekejap dah nyawa2 ikan jerk..  Semput.. bahagian dada ngan pinggul failed  ๐Ÿ˜†๐Ÿ˜†

Kawan2 eizza ade juge yg jenis kidik kecik tuek gini..  Kebanyakannye memang ade mslh nk dptkan baju macam eizza.

Eizza try google..  Rupe2nye mmg ramai yg ade saiz special gini..  Yg kecik tuek dgn mslh kecik tuek..  ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

Yg besar masalah ngan besar..  Harge pulak mak ai..  Tuhan jer yg tahu..  Klu xde rm200 ++ jgn hrp dpt beli bju berkualiti saiz 10xl plus plus.

Dulu eizza pernah jual ubat kurus tau..  Tp shhh jgn bgth orang..  Rahsier..

Sebab tu ramai kwn2 eizza terdiri dr saiz plus plus ni..

Maka disebabkan itu..  Eizza rasa pasaran untuk saiz plus plus ngn kecik tuek cotek ni mesti banyak..  ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

Maka,  eizza pun bukalah order tuk tempahan jubah special saiz..  Sehari buka terus dpt 17 order..  Ya Allah,  memang terkejut..  Betapa banyaknye permintaan.. 

Korang tau ape rasee?  Rase nak melompat keliling padang..  Sebab sbnrnye baru validate..  Tukang jahit xde..  Kain xde..  Ape2 pun xde.. Zero.. Kosong.. ๐Ÿ˜‡๐Ÿ˜‡๐Ÿ˜‡

Lepas tu bermulalah business eizza..  ๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€ 

"Menyelesaikan Masalah Orang Tuk Mendapatkan Pakaian Selesa Patuhi Syariah.."

Kalu korang nak buat jubah ngan eizza,  korang boleh request nak besarkan bahagian mane..  Nak kecikkan ape..  Nak tambah zip d mane..  Semua boleh request kat eizza.. Dan korang boleh bgth ape2 shj yg korang nak..  ๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜

Eizza siap sediakan kaedah mengukur bergambar lagi tuk mudahkan customer2 Eizza ukur dengan tepat dan padat.  Hihi

Warne plak eizza sediakan 19 kaler..  Sesuai tuk yg bersaiz cotek2 dan bersaiz plus2..  Masing2 boleh pilih berdasarkan kesesuaian msg2.. Kalu nak nasihat percume pun xpe..  ๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜

Senang citernye memang mudahlah nak dptkan jubah yg bersaiz bdn masing2.. Patern lak pelbagai..  Leh mix n matchkan lagi ikut kreativiti sendiri.

Kalu nak mudah eizza faham,  korang leh lukis dan snap gambo lagi..  ๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€

Kalu korang raser nak cube..  Nak tahu.. Nak ambik tahu.. Nak try..  Mehla whatsapp eizza..

Xnak beli pun xpe..  Kurang2 korang dah tau nak dapatkan dengan siapa jubah yg bersaiz special.  ๐Ÿ˜๐Ÿ˜

Simpan jer nombor ni..  019 900 5689..  Xrugi..  Insya Allah..  ๐Ÿ˜๐Ÿ˜

34 comments:

Wa said...

Rajinnya Eizza,,memang puas hati dapat jahit baju sendiri kan..Wa doakan moga bisness Eizza berkembang maju dan moga murah rezeki sokmo2..

kakyon said...

semuga biz Eizza maju dan jaya. akak pun susah nk cari jubah yg ngam dgn size akak. nanti akak tempah dgn eizza ye..insyaallah..

iryanty ahamad said...

Erm..memang cari jubah saiz besar...tapi tak oernah jumpa..macam berminat je

Khairul Bariah said...

wah eizza, semoga berjaya dgn bisnes skrg. akak bersaiz cotek, mmg susah nak cari saiz, tmbh2 pulak skrg ni breastfeeding..lg susah nak cari. nti2 bila nk jubah boleh cari eizza lah.

t/kasih singgah blog akak, salam kenal. :)

Mummy Julia said...

mummy can feel u... mummy selalunya beli yg dah siap..tp kena potong bawah sikit sbb rendang.. ada rezeki lebih mummy bole try jubah Eiza jahit pula ea..

Zaitun said...

Assalam...terima kasih singgah blog kak zai.
Kak Zai pun ada masalah kalau beli baju. Potong kaki baju bagi pendekan memang dah wajib sbb orgnya rendang hihi

Yana Yani said...

wah menarik ni
siap boleh custom made lagi jubah tu
moga terus success ye
kot nak cari orang tuk produk review, boleh lah contact saya
cehhhh...sempat lagi tu. hehe

Mizz Aiza said...

semoga perniagaan eizza terus maju..

paridah said...

berbakat menjahit ya eiiza bagus sekali...moga bisnis yg diteroka tambah sukses.

Daddy Ziyyad said...

Tahniah!
Saya doakan bisnes awak berkembang maju.
Permintaan utk saiz terlalu kecil / besar memang sentiasa ada.
Awak bijak dalam mencari peluang! Good job.

adianiez AIDA said...

moga sukses iza.
menjahit ni pada aida lubuk rezeki tau.
semua org akan buat baju.
tak kira raya ke, apa ke...
tahniah!

nohas said...

business jahit baju ni memang sentiasa ada permintaan..terutama masa nak hari raya...jahitan bagus, mesti ada repeat customers..

semoga terus sukses..

Jari Manis said...

Assalam Eizza..ini kunjunga balas he..terima kasih sudi siggah di blog sis JM eh

Jari Manis said...

sis JM sokong apa yg Eizza buat seakang so good luck okey..

Nooriah Abdullah said...

kaknoor mmg minat jubah mi
selera skrg mmg hala ke jubah je mudah nk pakai

Kesuma Angsana said...

salam.. tahniah mg terus maju jaya dalam business yer..kepuasan utk diri sendiri jugakan !

Raihanah said...

Semoga terus sukses

Fida Z Ein said...

Assalamualaikum...singgah jap...kunjungan pertama ni...

Nanti nak terjah lagi entri yg lain....

fadh leyanie said...

Selamat menjadi usahawanita, sy pn pminat jubah

insan marhaen said...

rasanya, jahit jubah lebih mudah disamping dapat pahala sebab patuh syariah....kan!

kak gojes said...

KG simpan nombor tu erk...heheh..akak pun saiz plus++++

hainom OKje said...

Bagus semangat Eizza tu.....kagum mak tau! Moga terus maju ye.
Ok okje nak save no tu. Eizza ni duk area mana ek?

Ibu Lala said...

Pandai menjahit. Moga sukses selalu

Cikna said...

Skli nege dh rmi cust mknanye rezeki kat kt situ... Cikna suka klu jubah customade yg cam gini,klu beli yg readymade sllunye labuh la tang tiak lak xselesa....;-(

Nieda ramly said...

semoga suksess sokmo dlm bidang yg diminati

Bunda_nora said...

Bunda pun sama...selalunyer kalu beli jubah mesti pergi alter balik.. terlalu labuh... kerat kaki....baju...

Sumber Informasi said...

sama ketinggian cam saya lah ni cuma badan saya masih mcm tiang ... baju jubah my anak buah 11 tahun sama saiz dgn saya dan saiz kasut my anak buah 10 thn sama dgn saiz kaki saya . jadi saya kata pd mrk , klu dah tak muat nak pakai , pas je kat mak usu ... heheheee ... children department mmg biasalah mcm si pelakon / pelawak bell ngasri selalu kata ...

kay dolce said...

Alhamdulillah bagusnya business awak ni. Good luck :D

JR said...

Yang penting rezeki tu halal dan yg lebih menarik menceburi bidang yg diminati. Semoga Allah mempermudahkan bisnes itu dan berkembang maju jaya..

tiga lalat said...

semoga dipermudahkan bisness ladybird ituu., aminn

dear anies said...

semoga dipermudahkan segalanya... plus tambah lg ilmu utk majukan biz insya allah pasti berjaya

LadyBird said...

Wa : ameennn.. InsyaAllah...

LadyBird said...

Ok kak yon.. Boleh.. Kak yon simpan jer nombor iza deh.. 019 900 5689

LadyBird said...

Trm ksh sis iryanti.. Boleh.. Mmg iza sgt alu2kan.. Klu nk bli jubah konteklah iza..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...