Rabu, 21 Februari 2024

Kalau Semua Saya Buat Sendiri, Apa Guna Saya Ada Suami..?

 

.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
SUMBER FB

34 ulasan:

Syazni Rahim berkata...

Berdikari tu bagus, tapi jika ada suami, kongsilah sama dengan dia untuk setiap tugasan. Kan?

Puan Hazel berkata...

Ada je benda kita kaum isteri boleh buat, tapi itulah sbb kita ada suami kan... Biarlah sama2 main peranan baru harmoni rumah tangga kan...

zana-norzana berkata...

Kongsi kerja dirumah bersama-sama adalah sebaik-baiknya

LadyBird berkata...

syazni Rahim : betul... kongsi sama2 supaya suami lebih tahu tanggungjawab sdri..

LadyBird berkata...

Puan Hazel : betul tu puan.. buat sama-sama merapatkan hubungan..

LadyBird berkata...

zana norzana : betul zana.. baru rasa hiodup itu seronok.

MRENEYOO berkata...

Mandiri itu bagus,tapi kalau terlalu mandiri,bisa"suami merasa tak di butuhkan,sebaiknya saling kerjasama biar terasa ringan dan mesra.. hehehe

Suria Amanda berkata...

Sebelum ni 17 tahun semua SA buat sendiri...lepas dah kahwin tahun lepas..apa yang biasa buat tu dah x pandai buat sebab suami dah buatkan..hahaha...kalau SA tahu best ada suami macam ni...lama dah SA kahwin semula...muahahahaha

fairus berkata...

Saya sudah tunaikan permintaan kamu.. Gadis Berkerusi Roda.. Boleh semak di post saya

fairus berkata...

Saya sudah tunaikan permintaan kamu.. Gadis Berkerusi Roda.. Boleh semak di post saya

Resep Menggapai Sehat berkata...

Seharusnya suami dan istri itu harus saling bekerja sama, saling melengkapi satu sama lain.

Afzan berkata...

kadang tu memang sengaja tinggal untuk suami buatkan,padahal boleh je isteri buat sendiri...kalau macam ni bukan ngada2 kan?hehe

Mulan berkata...

Kalau tunggu, lambat kerja nanti hehe. Time dia ada memang kita tengok je lah.

mama tisya berkata...

isteri ni ikutkan mcm2 bole buat tp suami jgn amik kesempatan

LadyBird berkata...

SA : ada juga suami yg tidak berguna SA.. biasanya wanita rela buat sendiri kalau disuruh suaminya boleh timbul pergaduhan.. :D

LadyBird berkata...

MRENEYOO : betul tu sis.. tp ramai suami suka isterio buat semuanya..

LadyBird berkata...

Fairus : Terima kasih Fairus

LadyBird berkata...

Resep Menggapai Sehat :

betul sis, saling melengkapi ..

LadyBird berkata...

Afzan : bukan ngada2.. tetapi membantu suami ingat dan menjalankan tanggungjawab seorg suami. kalau isteri je buat nnti suami akan ambik kesempatan.

LadyBird berkata...

Mulan : betul, melambatkan dan mengganggu emosi :D

Mama Zharfan berkata...

tgk jenis benda yg kena buat..if memang berat dan susah utk isteri lakukan, memang selayaknya suami yg buat laaa...for me..urusan repair2 kat rumah ni suami yg buat..dia pun rajin kemas dapur, kemas rumah, so kira mcm sama2 tolong la uruskan rumah sbb both of us keje kan

namakucella berkata...

Inilah antara kesilapan yang pernah saya lakukan😭

Azirahman berkata...

Berdikari dengan kadarnya. Ada yang perlu en suami uruskan juga.

Titik Asa berkata...

Bekerja sama dan berbagi tugas dengan suami, barangkali itu lebih baik Mbak.
Apapun semoga Mbak dan suami selalu bersama dan berbahagia untuk selamanya.

Salam,

mummy_ayu berkata...

ada suami, kena la sama2 kan..
baru la rasa nikmat berumahtangga tu

dear anies berkata...

kalau terlampau berdikari pun
susah jg nak cari kerjasama
antara suami isteri
kalau terlalu bergantung pun
tak adil utk pihak satu lagi
apa apa pun kembali kepada
maksud di sebalik perkahwinan itu
saling menjaga
saling bekerjasama
saling memahami

NA berkata...

Teringin hendak ada suami tapi belum ada rezeki.
Harap dapat yang boleh diharapkan. Amin.

Time Traveller berkata...

Alhamdulillah dapat isteri yang serba boleh itu adalah satu nikmat juga. tapi somehow suami tak boleh biarkan isteri yg buat kerja walau kdg2 isteri lebih cerdik dan rajin dari suami.. Suami kena main peranan penting dalam keluarga jgn hanya suruh isteri sahaja yg buat segala2 nya..

mrhanafi berkata...

Isteri yang terbaik ialah isteri yang tidak berkira...

setiap perbiatan perlu ikhlas dan suami pula hendaklah menghargai

fanny_dcatqueen berkata...

Hahahahaha betul juga. Eh tapiii kalo masalah tabung gas, saya tak berani sampai skr pasang sendiri kak 🤣. Takuuuut. Jadi memang selalu asisten saya yg pesan, dan pasangkan 😄. Masih tak berani, walopun sebenarnya tabung gas yg skr ini dah aman kan, Krn ada katup pengaman juga. Tetap saja masih ngeri, terbayang meledak pula 😅

Rini Ismail berkata...

saya memang tak boleh nak brain kenapa lelaki nak kawen kalau tak boleh nak act macam seorang suami. apa fungsi suami kalau semua isteri yang buat? pelik je

SalbiahM berkata...

hahaha.terhibur baca. saya teringat mak saya pesan, awal-awal kahwin ni jangan manjakan suami sangat. nanti dah ada anak, dia terbiasa malas so share sikit workload tu.

fzy fuzzy berkata...

Kadang2 pemberitahuan tu ok..tetapi kena jelas.
Contoh : Husband saya bgtau.."sayang lampu dalam bilik tidur kita ni dah mati"...
Kalau saya pula akan jawab : So u expect i ke kena betulkan???...cari tangga panjat...sebelum tu cari atau beli dulu lampu kat kedai"...
TETAPI..ayat husband tak abis lagi...."nanti tolong ingatkan abang nak beli lampu..lepas tu tolong tanyakan maintenance kalau mereka boleh tolong tukarkan..tak pun suruh anak lelaki datang rumah dan tolong pasang"..gitewww...so jawapan saya adalah..."okeyyyyy..".Hehehehehe

Nur berkata...

Akak pernah cakap macam ni kat suami dulu. Astaghfirullahalazim. Tapi sebenarnya, Tuhan nak suruh kita belajar berdikari. Sebab semuanya pinjaman saja. Jadi, kalau-kalau dipanggil olehNya, kita takde la helpless. Sebab kita tahu usaha sendiri.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...