Khamis, 29 Februari 2024

Aktiviti Cuti Sekolah Di Rumah

 Assalamualaikum semua..

Alhamdulillah, ubat bosan anak-anak dan anak2 buah.. 

Bersantai di kolam depan rumah.. rumah dan laman kecik.. maka cukup muat2 jerk kolam ni duk sini.. 

Bila kolam ni duk sini, maka memang Ldy x boleh nak siram pokok, nak bersih laman, nak turun terkinja-kinja dengan kerusi roda di depan rumah ni..



Celik mata jer terus terjun kolam.. lapar masuk rumah.. tengok tv jap lepas tu turun lagi.. 

Tiga kali turun naik turun naik..

Baju mandi pun dah basah, nak basahkan lagi baju kering.. maka itu petanda memanggil singa untuk mengaum aum aum..



Bila Singa mengaum, maka mereka pun tanpa disuruh-suruh tahu apa yang perlu dilakukan..

Selamatlah beradu kesemuanya.. 



Disebabkan TokMa berada di Mesir, maka kami ke rumah TokMa di Marang untuk tengokkan segala belaan dan pokok-pokok TokMa .. 

31 ulasan:

Afzan berkata...

kolam kecik pun diaorang dah seronok sangat kan...cantiknya laman umah LdyB,banyak tanam pokok sejuk mata mandang,umah TokMa pun dah macam kebun bunga cantik

Bola Katok berkata...

Ni bukan je budak-budak, orang besar pun boleh join mandi kolam. 😁

zana-norzana berkata...

Seronoklah dia orang berendam.... sejuk badan sikit dimusim panas ni...

Puan Hazel berkata...

Cantik rumahnya 👍
Begitulah budak²; main, makan, tidur hihi

uncle gedek berkata...

Budak2 kalau jumpa kolam... selagi tak kecut jari memang tak naik! hahaha

Mulan berkata...

Seronok cuti sekolah mandi manda di laman rumah je. Penat mandi tergolek tidur lah nya, comel je tidur ramai2 camtu.

Záty Rose berkata...

bestnyee tengokk ! tambah pulak musim ii panas ni.. tak lama dah nak bukak sekolah balik kann..

Roziah @ Cie berkata...

masa anak2 kecik dulu dorg suka juga mandi kolam depan rumah. sejak kolam tu dah bocor tak beli dah. anak2 pun dah besar sikit takmau dah berendam lebih suka main hp je.

Mama Zharfan berkata...

kids memang sinonim dgn air :) my boys pun suka laaaa aktivti gini

Ezna Khalili berkata...

Tudia ayat...bila singa mengaum....tak lama lagi je mereka dah start sekolah balik. Back to rutin yang lama.

mrhanafi berkata...

Mati itu pasti dan kita pun tidak pasti bila ke sana ..tunggu giliran

mrhanafi berkata...

Nasib baik ada singa yang boleh mengaum untuk disiplinkan...anak-anak

kalau tak susah sebab mereka akan leka dan naik tocang

Semut Senyum berkata...

mmg kat mana2 pun, asal cuti sekolah je, anak2 wajib main mandi kolam kan....paling penting anak2 semua depan mata. bising2 tu kita tahu dorang ada.

Ujie Othman berkata...

Hehe...comel masing-masing tidur.

Sedap mata memandang laman rumah Lady dan TokMa.

MRENEYOO berkata...

Nyaman suasana rumahnya.banyak tanamannya..wah kalau ada mandi"begini pasti anak"main lamaaa

anamizu berkata...

waahhhh cantiknyaaa laman rumah & bunga-bungaaan!! sejuk mata memandang! anak-anak ni selagi singa tak mengaum mmg tak pedulikkk hehehe

SalbiahM berkata...

nampak keletihan semua..budak-budak memang suka main air, walau kolam simple je macam ni

✿Cik Cappuccino Latte ✿ berkata...

klam untuk anak-anak .bestnya cuaca panas-panas ni berendam jer dalam kolam tu

btw tahniah LB
https://cikcappuccinolatte.blogspot.com/2024/03/top-commentators-february-2024.html

Time Traveller berkata...

Biar kecil asalkan anak-anak gembira bermain.. tapi bia singa dan aum aum hahahah.. sama lah kita .. ckp lemah lembut susah anak2 nak keluar kalau mandi swimming pool.. mmg nak kena jerit baru keluar hahaha :P

Mas Agus berkata...

Enaknya main air di kolam depan rumah sampai capai, setelah itu tinggal istirahat dalam rumah.😀

Hanamiko Sakura berkata...

musim2 panas ni seronok la berendam.. hehe

Syazni Rahim berkata...

Sebulan sebelum nenek saya pergi, saya perasan juga telinga arwah dan semakin mengecut... :(

dear anies berkata...

wahhh
aktiviti kuak lentang ya semua😁😁

dear anies berkata...

nikmatilah cuti seadanya
lps ni dah sekolah
ssh nak lepak2 selalu mcm ni✌️

Titik Asa berkata...

Seru sekali anak-anak itu bermain di kolam, Mbak.
Anak-anak senang ya kalau bermain air. Kalau tidak diingatkan mereka inginnya tetap bermain air saja.

Hehehe,,,akhirnya anak-anak kecapean dan tidur nyenyak ya Mbak.

Salam,

fanny_dcatqueen berkata...

Memang lah anak2 selalu suka kan kalo ada kolam kecil seperti ini di rumah 😄. Bisa betah mereka di dalam, harus dipaksa keluar baru mau selesai 🤣.

Banyaaak banget tanaman tokma. Dan terlihat terawat memang 😍. Enak mata memandang kalo banyak tanaman kan

Amie berkata...

Seronoknya anak-anak waktu cuti sekolah.
Mereka dapat lupakan seketika rutin dan suasana di sekolah.
Auummmmm tu memang kena ada dalam diri ibu-ibu hihihiii.

Rawiwa berkata...

Budak² ni bagi kolam, setel kerja kita. Biar diorang main situ. Bonding dengan cousin. Pasti meriah.

Suria Amanda berkata...

Aktiviti paling seronok untuk anak-anak...x pergi jalan atau bercuti jauh-jauh pun x pe...healing macam ni pun best..

Busyra Takiyudin berkata...

bestnyaa tgk budak2 main.. happy je dorang.

Nur berkata...

Besornya kolam tu. Seronok anak-anak bermandi-manda time cuti sekolah. Penat mandi, tidor sedap. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...