Saturday, August 17, 2013

Nukilan Bakal Ibu

Salam :).. dah lama x mencoretkan smtg di sini.. dah lama x bukak blog ni.. sehinggakan agk sukar tuk membukanya.. mcm2 kerenah google blogspot nih.. alhamdulillah x kene blok trs..

Skrg ni baby dah masuk usia 32 minggu dalam kandungan.. Alhamdulillah.. Sehingga ke hari ini, pendapat negatif berkaitan dengan wanita yang menghadapi masalah spinal mengandung masih belum lady hadapi lagi.. Alhamdulillah.. syukur sangat2..

Sedari mula2 lady berkahwin sehinggalah lady pregnant.. lady sentiasa diaju soalan dan andaian negatif tentang kehidupan lady.. sehinggalah sekarang.. tetapi andaian itu semua meleset alhamdulillah.. Allah tidak pernah membebankan hamba-Nya melainkan dia mampu melaluinya..

Seawal lady kahwin.. orang selalu ckp lady x mampu itulah.. inilah.. dan alhamdulillah meleset.. :).. cume mungkin caranya berbeza.. tp kehidupan yang kami lalui tetap sama sebagaimana pasangan lain.. mungkin kami pasangan yg 'pelik' maka pelbagai spekulasi dan andaian timbul.. org selalu cakap.. nanti kalau lady kawin, lady pregnan, mcmn lady nk jaga kandungan lady, macamana lady nak bergerak?

Kemudian apabila lady kawin.. seolah-olah org nk tahu pula bahagia ke tidak kehidupan lady.. suami lady berubah ke tidak lepas mengahwini lady.. mereka bertanya sesama sendiri.. untuk mengetahui adakah suami lady berubah sikap ke arah negetif lepas berkahwin.. mungkin sebab lady ni kategori abnormal, dan suami lady ni kategori normal..

Apabila lady disahkan pregnan, andaian lain pulak yg timbul.. nanti lady susah nk bw kandunganlah.. bimbang lady jatuhlah.. lady kene bersalin bedahlah.. nanti terus xleh jalanlah.. tp ade jugak yg bersikap positif.. :) mereka kt manelah th kot2 nanti lps bersalin lady pulih sepenuhnye.. sebab ade kes kawan lady, die ade mslh ketumbuhan dalam otak.. lps die bersalin, ketumbuhan pulih sepenuhnya.. sangat2 ajaib jika difikirkan secara logik akal.. tp kuasa Allah tiada siapa yg mampu menyangkalnya..

Manusia hanya mampu menelaah.. samada yang positif mahupun yg negatif, tetapi kebanyakannya mereka lebih suka berpandangan negatif.. dan yg negatif itulah yg byk men'down'kan org.. sepatutnye mereka berilah kata2 perangsang tuk terus bersemangat, tetapi sebaliknyer.. mentaliti kelas bawahan.

p/s : nukilan ini dah lama.. baru sempat nk publish.. hihihi.. skrg lady dh selamat bersalin, alhamdulillah.. bebi girl.. :).. terime ksh korg sebab selalu beri support kat lady.. bagaikan x percaya lady dah jadi ibu skrg.. :P

Ni gambar bebi lady :D.. dah berusia 86 hari :D

Fatimah Az-Zahra Ahmad Fathullah
 Kalian doakan agar Bebi Zahra menjadi anak yang solehah yer.. terime kasih.. ade maser insyaAllah lady update lagi :D

20 comments:

aRoL said...

tahniah ye ...moga baby zahra menjadi solehah terbaik..

nohas said...

Assalamualaikum..Selamat Hari Raya..

Tahniah, sudah menjadi ibu..

insan marhaen said...

Sesekali baca macam kisah sipenunggang dengan hamba yang mengirinya pula.

begitulah manusia ini, banyak mulut banyak omongnya.

IM dulu pun tak konfiden untuk menjadi suami tapi IM redah sahaja.

Alhamdulillah, tawakkal kepada Allah adalah seelok-elok ikhtiar...

Muga LB terus bahagia dan jagalah suami serta khidupan ini dengan cara sendiri dan sebaiknya...

dwaty said...

Wah... tahniah lady... insyaAllah jd anak yg baik coz ibunya baik... :)

akubiomed said...

Tanniah melahirkan bayi perempuan yang comel. Semoga berbahagia bersama suami dan anak. :-)

S..U..D..@..I..S said...

thniah Lady semoga baby Zahra membesar menjadi solehah

amirah said...

comelnya baby zahra..itulah manusia lady. sentiasa bercakap hal orang lain. apa yg penting jgn sesekali kita endahkan melainkan yg baik2 yang mendatangkan faedah kepada kita..wallahualam..

Puan Bui Junaidi said...

AMBOIII,DH LAMA X UPDATE SEKALI TERUS UPDATE PASAL BABY..^_^..TAHNIAH TAWW ATAS PERKAHWINAN DAN JUGAK KELAHIRAN ZAHRA..KAK BUI DOAKAN YG SEMOGA LADY BERBAHAGIA SLL BERSAMA KELUARGA TERCINTA..

~CAHAYA~ said...

btol ckp lady, mrk yg mempunyai masalah spinal juga spt insan lain...alhamdulillah mrk bole berkahwin, mengandung n melahirkan ank...kenapa tidak kan??? akk pn xphm ape yg mrk pikekan n tkutkan sbenarnya...huhu

LydSunshine said...

Dah bersalin Lady. Tahniah. Alhamdulillah selamat semuanya. Mak dgn babynya sihat? Kemain comel baby gurl pakai gaun.

Qhaifa Nur said...

nama sama dengan anak mak cik...indah namanya...alhamdulillah makin comel juga...

Kakzakie said...

Kakak ni agak sensetif Lady. Tak tahu kenapa kakak menitiskan airmata bila baca N3 ini. Nak kata sedih tak sebab ianya berakhir dgn kegembiraan. Mungkin terlalu gembira jugalah agaknya.

Syukur alhamdulillah. Sungguh Allah itu maha pengasih dan maha mendengar.

Tahniah Lady. Comel baby - anugerah Allah ini sebagai tanda kebahagiaan kan..

Siti Asiah said...

tahniah lady...syomel baby...;)

::NureeN:: said...

cumilnyerrr dierrrr.....
amin.. nureen pon mengaminkan dr jauh.. insyaALLAH... :)
salam kenal

mario said...

tahniah!!comel !

アヌム said...

tahniah..comel baby :)

nurbijen said...

Selamat hari raya Lady....
wah, sihatnya baby... geram nak cubit2 :)

HasnulYakin Mohammed said...

Tahniah! Comeinya..

ishamizu said...

Comelnya baby!! Tahniah..!

Memang betul semuanya kuasa Allah! Kuasa bkn di tgn manusia..mudah2an kita semua selalu bersyukur ats apa yg berlaku..:)

Sang Pemerhati said...

Tahniah Kak Lady ^^ Mabruk dapat baby tomei lote ni ye :) Semoga Zahra menjadi anak solehah :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...