Wednesday, August 28, 2013

Baby Zahra Dah Semakin Besar.. ;)

Salam korang.. hari ni lady nk upload gambor bebi zahra.. :).. buat koleksi di sini.. bebi zahra sekarang dah berusia 3 bulan.. alhamdulillah. Baru belajar nak meniarap.. bila bebi mengiring jer ibu tarik telentang balik.. biler mengiring jer ibunya tarik balik.. hehehe.. sebab ibunye takut bebi zahra sesak nafas.. huhuhu.. dan skrg mmg bebi zahra dah x berusaha nak meniarap dah.. kesian dier.. huhuhuhu.. ibunye penakut sangat..

Bebi zahra waktu usia 2 bulan.. time ni kene ambik gambar waktu tidur.. sebab bila nak pakaikan topi yg kat atas kepalanya tu die asyik nak mengamuk jer.. selagi x tanggalkan selagi tu menangis..

Gambar ni diambil lepas mandi.. biasanya lepas mandi zahra minum susu dulu sebelum tidur.. tp yg ni x nyempat2 terus tertidur.. sebab ibunye lame sangat main2 ngn bedak dulu kasi putih sikit :P.. sian zahra..

Gambar ni hari lain pulok.. :P.. time nak pakai baju.. dah dua bulan lebih dah time ni.. baru belajar nak senyum.. tp x pandai lagi posing2 depan kamera :P..

Gambar ni anak sedare yg ambilkan time kat umah die di kemaman.. hari rayer ke berapa enth ni.. lupe dah.. time beraya di kemaman..

Baju yg bebi zahra pakai ni 1st time pakai.. nmpk mcm berseri lak biler pakai baju warne oren pink cam ni.. maybe lepas ni zahra kene beli baju warne oren pink banyak2 ..

Ni la gambar time nak belajar meniarap tu.. kepalanya hampir terpusing.. sebab tu lady x bagi die meniarap .. sebab lady takut kepalanya yg lembik tu patah.. huhuhuhuhu.. bebi org lain nk meniarap mcmn yer? ke memang normal keadaannya mcm ni..


Gambar ni sambungan gambar yg atas tu.. hehehe..


Ni anak sedare yg editkan.. comel katenyer.. bebi zahra nampak panjang jer pakai baju kuning tu..

14 comments:

muhammad naim Abdullah said...

Comel.Semoga menjadi anak yg solehah :)

~CAHAYA~ said...

haha lady xpatahny la leher dia tu..biarkn j dia wt keje dia ok..biar cpt pandai..

tgk doktor tarik kepala baby mase bsalin lg tkut tp xpatah pn...hehe

~CAHAYA~ said...

haha lady xpatahny la leher dia tu..biarkn j dia wt keje dia ok..biar cpt pandai..

tgk doktor tarik kepala baby mase bsalin lg tkut tp xpatah pn...hehe

atuk said...

Salam Syawal LBL

moga jadi anak yg solehah

*ada saya terbaca...jangan sapu bedak powder pd baby, kerana baby akan sedut dan akan mengakibatkan asma*

akubiomed said...

Comelnya. Ikut wajah siapa? Kalau ia hendak belajar meniarap biarlah sebab sendi-sendi bayi masih lembut dan mustahil berlaku patah.

Bayangkan anggota bayi tidak fleksibel bagaimana hendak keluar dari rahim ibu yang kecil.

cik panadol said...

comelnye baby zahra...

Ain Noraini said...

semoga jd ank yg solehah..
baby ni buat apa pun comeyyy

LydSunshine said...

Boleh je kalo dia nak try menerap. Jgn la dihalang dia. Nanti dia lambat nanti risau pulak. Kan lady ada waktu dia nak menerap tu. So, lady la yang pantau. Takde la sampai patah tengkuk. InsyaAllah selamat.

Luth pon sesuai dgn kaler oren. Heheh.

mario said...

comelnyer...tak ptt le mak dia tak kasi dia mengring...baby pandai je dongak kan kepala dia.ekeke tp skrg mesti dah meniarap kan....

teh ramuan said...

seronoknya tengok baby tidur
hilang segala masalah

insan marhaen said...

wajah tanpa dosa. muga besarnya akan menjadi insan yang berguna pada agama dan masyarakat...

Puan Bui Junaidi said...

BILA TENGOK ANAK LADY,TIBA2 TERINGIN NAK ADA ANAK LAGI..KEKEKE

zalizalu said...

eh? anak akak?

Siti Hajar Mohammad said...

Salam.. alahai, permata hati ayah ibu.. kkdg terdetik di hati bila la giliran akak pula nak timang cahaya mata. tp selalu doa moga Allah kurniakan cahayamata sendiri satu hari nanti :) baby kalau nak blaja sesuatu jgn halang ye, proses kognitif dia sdg berkembang tu. hihihi, risau ye? xpe, tu proses normal.. seronok tgk parents tinjau perkembangan anak masing2 :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...