Tuesday, February 22, 2011

Skima Weh..

Susahnyer jadi orang skima.. Tension beb.. Nak menulis mende yang ringkas pun terhegeh-hegeh nak cari perkataan.. Disebabkan perlu cari bilah-bilah kata, lain yang nak ditulis, lain lak yang tertulis.. lepas tu bila baca balik.. nampak mcm bodoh.. terus delete.. kalau sekali dua takpe.. ni berkali-kali.. so x terupdatelah blog lady ni..
Gelila plak tengok kaki LadyBird berceracak macam tu.. eiii..

Lady sebenarnya tension giler ni.. tapi lady tak reti nak luah.. nak cerita.. bukan xnak.. tp rasa seolah-olah tak profesional.. haha..poyola ko lady..profesionalla sangat..

Bukan lady xnak luah.. tapi baru jer lady start nak cerite.. terbit perasaan orang lain pun ade masalah jugak.. nanti aku bebankan die dengan masalah.. kasihan die.. so terpaksalah lady mendiamkan diri tuk seketika dan bertika-tika.. sehinggalah sekarang tak terluah-luah..dan sekarang rasa berambah parah..

Bila tak tahan sangat-sangat.. lady cuba luah lagi.. tapi baru jer nak bukak mulut nak bercerita.. baru je nak cakap aku ada masalah.. terus org sambung.. aik, ape masalah ko.. bukannye ko ade masalah berat pun.. tetibe jer raser ketensionan lady bertambah.. rasa nak menjawab jerk..kdg2 susah jugak bila kite sembunyikan masalah kiter.. sebab org x tengok kite seorang yg bermasalah..

Jadi.. better tak payah cerite kat orang.. pendam lagi baik daripada nak cerite tapi menambahkan ketensionan..

Bila fail nak cerite melalui mulut.. lady cube menulis.. cube luah kat blog lak.. tapi.. tetibe jer terbit perasaan malu yang terlampau2.. xtahu kenapa.. rasa seolah2 mendedahkan kehidupan sendiri pada tatapan umum.. tension lagi..

Adakah kehidupan LadyBird ni adalah perkara yang menensionkan jerk.. kesian ko LadyBird.. xpelah.. ini kot suratan seorang LadyBird..

Rasanya lepas ni kene gi jumpe pakar psikiatriklah plak.. :P manelah tahu kot2 leh cerite.. manelah tahu pakar tu hensem ker..cute ker.. walau xleh cerite..kurang2 tengok ketampanan dan ke"cute"an die hilang stress.. wakaka..

24 comments:

Fello Ariza said...

kak.. akak chat ke x neyh?..hihi :P

wachak said...

as salam eizza.
Luahkan ler pada sesapa yg sudi dengar supaya beban tu dapat dikurangkan tapi carilah sahabat yg beramanah supaya tidak mendatangkan kemudaratan dikemudian hari.

naim said...

As salam alaik Akak

ce cite kat Naim. kalo x nak secara public leh private, huhu

apik pehe said...

haha..akak ni..masih xder calon ke kak?nanti kalo da nk kawen..jmput la apik skali yer..hehe

LadyBird said...

Fello : CHAT ke sihat? pening nak paham.. saraf berterabur da.. :P

LadyBird said...

Wachak : wa.. eizza tak pcy kat org.. time die baik ngn kt die akn rhsiakan tp bila dh gaduh..hbs tersebar nanti.. kalau x byk pun sikit.. xnaklah..

LadyBird said...

Naim : wsalam

haha.. xde perkataaan daa.. :P

LadyBird said...

Apik : kuota ader 1 je dik..xleh byk2..

AngahSayang2314 said...

kenapa nie lady ada masalah ke???

zalizalu said...

err, nape kak? kak sakit apa?

LadyBird said...

Angah :
hihi.. xtau nak ckp angah.. :) hidup yg komplikated.. dikelilingi oleh procedure dan protokol serta peristiwa pelbagai yg perlu dilalui.. nak buat ape2 semua tersekat.. sekatan drp pelbagai cabang dan sudut..

LadyBird said...

Zalizalu :
hati yg sakit kt leh ubat.. tgn yg luka boleh dibalut.. tapi hati yg sakit sukar sgt nk hilang.. lukanya bukan satu, malah 2 3 4 5 dan dah rs xde tempat kosong lagi dr bahagian hati tu yg bebas dari tujahan dan sengatan..

Kamsiah said...

salam
lady..jgn dipendam...takut makin lam amakin parah...cari seseoarng yg rapat,yg boleh dipercayai utk meluahkan apa yg terbuku tu

MAYA said...

nape sis???...banyak berzikir sis...tak pun tidor...bila tensen...

munna said...

Luah kan je lah lady... kalau pendam lama2 nanti jadi stress pula... biarlah skima ayat kita yang penting apa yg terbuku di hati tu dpt dilepaskan

LadyBird said...

Kak kamsiah :

Terima kasih kak atas nasihat akak..
insyaAllah bila dah bersedia.

LadyBird said...

Maya :
sebab dh tak tertahan kot..
insyaAllah.. :) moga diberi jalan :)

LadyBird said...

Kak Munna :
InsyaAllah kak..
luah pd org yg x kenal lagi baik kan..

S..U..D..@..I..S said...

kalu di pendam nnt bertambah parah...cua cite mana tau kawan2 ble tolong hembuskan ke apa...

LadyBird said...

sudais :
hihi.. nnti2 die akn settle sendiri kot..

:: Zanna :: said...

harap lady jgn la pendam2 yer...klu boleh citer lah nnti mkn ati tau..eheh!!

LadyBird said...

zanna :
insyaAllah zanna..
lady baru bermula nak mengenali diri dan org sekeliling..
nanti kalau lady jumpe org yg ld leh ckp, lady kisahkan pd die :D..

KUREKURE COMEL said...

alolo...meh share dgn mina...hehehe..


kdg2 pendam xbaik...tp kdg2 perlu jgk...cmne tu...hehehe

LadyBird said...

Kure2 comey :
akak rs pendam jauh lbh baik :P..
hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...