Thursday, January 19, 2017

Jalan-Jalan Kuala Lumpur

Assalamualaikum semua sahabat Lady.. Semoga sihat walafiat semua..  Insya Allah, ameenn..

Minggu lepas lady pergi jalan-jalan ke Kuala Lumpur. Bukan jalan-jalan cari makan,  bukan juga untuk shopping..  Lady gi cari barang-barang untuk menjahit.  Di Terengganu ni harganya dah naik..  Naik berdikit-dikit,  lama-lama dah jadi gunung everest.  Hihi.. 

Semua barang harga naik,  tapi harga jubah tetap xnaik..  Nanti sape nak beli..  Huhu..  Custemer x faham situasi kami.  Jadi nak xnak kene struggle untuk dapatkan barang yang lebih murah tapi kualitinya tetap baik.  

Lady ke Jalan Tar..  1st time pergi..  Kawan lady si Linda Kadir jadi pemandu pelancong.. Ya Allah,  memang crowdedlah.. Tapi Alhamdulilah ade satu tempat kosong betul2 depan kedai yang kami nak pergi..  

Kedai shawl..  Shawl ni kami beli sebagai free gift jerk..  ðŸ˜ðŸ˜ shawl bling bling gitu..  Lady duk dalam kete jer..  Tempat crowded,  agak xselesa berkerusi roda..  Nak tengok pun xlepas..  Mata searas dengan buntut orang..  Tp xpe,  bersyukur dengan apa yang ada.  

Maka dr dalam kereta lady pilih..  Kawan lady tukang tunjuk dan lady tukang pilih.  Alhamdulillah pekerjanya amat memahami keadaan lady yang sukar untuk masuk ke kedainya. 

Lepas siap2 pilih shawl bling2,  kami terus ke kedai alat jahit.  En hubby yang masuk.. Lady hanya tunggu di dalam kereta.  Insya Allah mungkin lain kali pula lady pergi..  Tunggu time reda (bila ntah tu)  tapi kalau Allah takdirkan boleh sahaja.  :D


Nampak tak gambar atas tu?  Gambar ni lady ambil dari dalam kereta sambil tunggu en hubby gi beli barang jahitan dan si Linda Kadir tolong belikan makanan tuk perut kami yang kelaparan ni.  

Kemudian kawan lady belanja kami makan mee tarik special dari Timur.  Sedap.  1st juge makan..  ðŸ˜ðŸ˜ðŸ˜


Ni la rupa mee tariknya..  Kenyal rasanya..  Sedap..  Memang tak puas..  :D.  Pembuatnya kata boleh request untuk buat halus lagi mee nya.  Yumm yumm yumm..


Ni la rupa mee tariknya..  Nikmat.  Lepas makan,  terus balik ke Klang. Alhamdulillah..

Oh ye,  lupe nak cerita..  Kat bangunan kedai ni ada parking untuk OKU. Alhamdulillah,  sangat mesra OKU,  lokasi di Damansara.

Selain tempat ni ade lagi tempat yang lady pergi..  Nanti lady cerita lagi..  ðŸ˜ðŸ˜ðŸ˜

42 comments:

Kakzakie Purvit said...

Jalan TAR tu mananya pernah tak ada org - memang sentiasa sesak
Bila harga mahal memang kena cari alternatif kalau tak susah juga.

Apa yg tak naik sekarang ni..

~CAHAYA~ said...

Iza same la kite kadang akk pn duduk pilih brg dr dlm kete gak..hehe

Pokok Manggis Depan Rumah said...

Seronok jalan-jalan KL cari barang.
bagus akak. jaga kepuasan pelangan.

Jobdirumah Buat Duit said...

Nampak sedap pula mee tarik tu.
Nanti ada masa nak cuba juga.

OhPanduan said...

Dengan keadaan ekonomi yang tak menantu sekarang.
Banyak barang yang dah mula naik harga.

saniah ibrahim said...

Bersungguh lady nak dapat kan barang jahit yang terbaik untuk kepuasan pelanggan ya...Alhamdullilah semua dipermudahkan.
Nampak sedap mee tarik tu lady.

Kakcik Nur said...

Alhamdulillah... Allah permudahkan urusan Lady... :)

Ibu Zarith said...

Murah ye Lady cari barang jahitan di jalan TAR? Tak pernah lagi beli, selalu beli di kedai biasa je huhu

nohas said...

maknanya beli jubah dapat free gift shawl bling bling..wahh, menarik marketing Lady..mesti customer suka..

sedapnya mee tarik..kt belah mana di Damansara tu? nak jg JJCM..

Ainniah Zulkefli said...

memang murah2 kan kat Jalan TAR. Tapo tu lah, umat manusia kemain banyaknye hari2.

Norhayati Mohd Isa said...

Saya yg tinggal di Shah Alam pun dah lama tak ke jln TAR tu LB..
Sebab sesak sentiasa.. naik pening kepala.

Nampak sedap pulak mee tarik tu..😊

LadyBird said...

Hihi.. Biasanya orang jauh yg akn pergi. Mcm ldy juge.. Kt Trg ni byk lg tmpt yg xdilawati. Hihihi.. Keterujaan tinggi bila tmpt tu jauh. Tp klu d sini xde tmpt yg murah2.. Kne gi Ibu Kota jg. Xde pilihan.. Huhu

LadyBird said...

Tempat tumpuan. Mcm2 ada. Mula2 ingt kain2 je.. Rupanya peralatan jahit pun ade..

LadyBird said...

Aah akak nohas. Free shawl bling bling.. Hihi.. Tp warne shawl xbyk pilihn. Xsemua kaler jubah yg lady ade, kaler shawl ade. Huhu

LadyBird said...

Aah kan kak.. Xde ape yg turun. Hujan je yg turun kak.. Huhu

LadyBird said...

Kelebihan kite xperlu bersesak2 kak.. Hihi

LadyBird said...

Alhamdulillah, slow2.. 😍😍😍

LadyBird said...

Cubelah.. Sedap.. Yumm yumm

LadyBird said...

Huhu.. Smg Allah bagi kemampuan pd kite. Ameeenn..

LadyBird said...

Alhamdulillah akk.. Semuanya dipermudahkan.. Disetiap kesulitan pasti akn ade kemudahan..

LadyBird said...

Alhamdulillah kak chik

LadyBird said...

Alhamdulillah.. Murah juga jika dibandingkan dengan harga d Terengganu.

tiga lalat said...

sedapnyer mee tarik tuu., ;p

Adam said...

Rumusan ceritanya dapat lady dapat beli syawal dn dapat makan mee. barang jahitan kami tak tau dapat ke tidak. (Bontot orang pun ditulis dalm ni, ok jugak, bukannya lucah, kan.

MisDiarios said...

wahh seronoknya kalau dapat shopping ye kak lday bird :D
follow sini #114 :D

Inani Hazwani said...

Jalan TAR memang murah murah sikit barang tapi sesak sikitlah. Heheh. Sedapnyaa mee tarik

Kak Nab said...

jalan TAR memang sentiasa ramai orang

Warisan Petani said...

Moga apa yang diusahakan sentiasa maju dan sukses.
Suka duk Teganu.

LadyBird said...

Sedap.. Yumm yumm

LadyBird said...

Haha.. Ok.. Barang jahitan dapat juga adam..

LadyBird said...

Terapi jiwa dik MisDiarios.. Hihu

LadyBird said...

Alhamdulillah. Sedap.. Xperlu ke China. Hihi

LadyBird said...

Hihi.. Tempat tumpuan..

LadyBird said...

Ameenn.. Mudah2an.. Dulu tuan Warisan Petani tinggal d Terengganu ke?

Siqah Hussin said...

Shopping kat Jalan TAR sure syok! Yang tak syok bila ramai sangat orang dan nak parking pun susah.

Macam berkenan pulak dengan mee tarik tu :D

LadyBird said...

Bila ntah lagi lady berpeluang ke sana. Mee tarik tu lady pergi dkt Damansara Siqah. Tp ktnye d sana (kl/sel) byk cawangannya.

adianiez AIDA said...

jln tar.
jln masjid india.
sogo.
pertama complex.
byk memori muda remaja aida kat situ, Lady.
memang sgt suka ke sana.
yes. trafik jem nyer teruk time weekend.
kalau nak raya, fuiyoh! last year kami pergi sekeluarga.
memang la ramai org.
but still, aida suka ke sana. real life!

LadyBird said...

Lady kali pertama gi sana :D. Teruja tengok banyak sgt pakaian. Semua cantik n harga sgt murah dbndgkn d sni. InsyaAllah klu ke KL lg nk singgah lagi. Hihi

Sheila Adziz said...

tempat paling bz.... sesak, tp seronok... klu musim panas mmg kena bw air byk2 tak larat nak jalan haus...

LadyBird said...

Klu umur panjang InsyaAllah nak ke sini lagi 😍

Nora Karim said...

Moga Allah permudahkan urusan LB. Jalan TAR tu memang takkan pernah sunyi dengan orang... memang selalu crowd sangat2...

Anonymous said...

Assalamualaikum akak, apa nama kedai shawl tu?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...