Thursday, September 15, 2016

Jubah Dress dari Jubah Abaya Fateema

Salam sahabat2 lady..

Alhamdulillah dah 17 September ni genap setahun kami beroperasi di rumah..  Di Rhu Dua,  Marang.  Tapi amat jarang lady tunjukkan design2 jubah dress kami di teratak LadyBird's Life ni.

Kali ni lady nak tepek sini sekeping dua.  Mungkin nanti kot2 ada yg berkenan dengan jubah kami.  Ameenn..

Yang di atas ni jubah design Ameena..  Warna merah hati dihiasi dengan butang2 balut yg sama linenye..  Jubah ni pemiliknya nama Maryam..  Beliau dari ig lady..  Eizza. Ibrahim.  Beliau request butang same kaler dgn line dan dihiasi kaf d tangan. Alhamdulillah,  beliau bagi maklumbalas positif..  Siap order lagi tuk beliau dan anak2.

Jubah ni plak namanya jubah ropol..  Pemiliknya request warna grey..  Warna grey memang cepat habis..  Ramai yg minat dengan warna grey.  Nampak elegant katanya..

Yang ni plak, dusty pink + grey pada linenya..  Warna dalam gambar ni xsecantik gambaran mata..  ๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜ xnampak keseluruhannya.. Lari sikit warnanya..  Tp Alhamdulilah tetap cantik..  Pemiliknye pun berpuas hati..  Alhamdulillah..

Jubah Safieya yang atas ni warne baru..  Royal blue..  Sebelum ni xpernah ambik kaler ni..  Tp dsbbkn permintaan tinggi..  Maka kami order kain warna ni sekayu..  Dan skrg dah berkayu2 kami ordee.. Sb cantik..  Sesuai untuk yg berbadan sedikit berisi.

Ini jubah dwitone..  Lady lupe nama tuan punye jubah ni..  Hihi..  Beliau request bahagian belakang warna sama..  Iaitu hitam,  dan bahagian depan buat dua warna..  Cantik,  tp setakat ni tempahan tuk design ni kurang dari 10.

Design macam ni ๐Ÿ‘†ramai peminatnya..  Kebanyakannya yang bersaiz 2xl ke atas.. Dan mereka tambah satu line d tgn..  Gambar atas tu xde line,  sb pemilik asalnye xnak line d tangan.  Nak kosong katanya..

Ni jubah versi bendera Terengganu ni..  ๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช hitam putih hitam putih..  Design ni agak cerewet nk buat..  Silap buat jubah ni akan nmpk senget ketepi..  ๐Ÿ˜‡๐Ÿ˜‡๐Ÿ˜‡

Ha,  yang ni design jubah pertama kami..  Design Fateema,  sempena nama anak lady..  Fatimah Azzahra..  Design ni ramai peminatnya..  Simple sahaja..  Walaupun dah setahun buat,  tp masih ramai duk request design begini.  ๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜

Yang ni pula design Humayra asalnya..  Tp pemiliknye request tuk dibuat sama besar linenye..  Dan warna bawah sama debgan warna badan.  Kami just ikut shj..  Yg penting cantik dan selesa..

Yang ni jubah Balqis..  Ala2 Princess gitu..  Ni design mule2 kami buat..  Dan sekarang design ni kami tukar sedikit..  Kmi tinggikan line di tengah tu..  Supaya nmpk lebih tibggi..  Klu gabungan warnenye cantik..  Memang nmpk ala2 Princess kembang2 gitu bile berjalan.

Yg atas ni Design Balqis juge..  Tapi hanya satu warna sahaja   ๐Ÿ˜๐Ÿ˜ sesuai bg peminat jubah simple..

Ok,  yang ni design jubah dress last yang dipaparkan d sini kali ni..  Ni jubah Azzahra.. Sangat2 simple..  Tp yg ni ade peminatnya yang tersendiri..  Alhamdulillah..

Bagi yang berminat untuk tempah jubah dengan Team Jubah Abaya Fateema..  Kalian boleh terus hubungi lady d 019 900 5689.. Pelbagai warna dan design disediakan untuk kalian.  Saiz boleh bagi saiz sendiri..  Nnti kami akn jahitkan dan postkan terus pd kalian.  ๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜

10 comments:

zarul farhana said...

cantik2 nya

nohas said...

cantik2 design nya, lady...suka2..

norhidana miswan said...

cantik2 semuanya.... memikat hati...

QasehnyaRania said...

cantik cantik semuanya..suka design balqis tu

SH said...

Assalam Lady,

Lady jahit ker, nice. Kalau balik terengganu leh la singgah umah Lady.

SH said...

Assalam Lady, nice.
Kalau balik Terengganu leh la singgah/tempah.

hainom OKje said...

Cantik cantik semuanya LB. Satu hari nanti teringin nak tempahlah...Nak buat sedondon anak beranak. Berapa sehelai LB?

Mar Mansor said...

cantik-cantik semua..suka yang merah oren tu..

Rafydahouse said...

WAaaaa. cantik2 semuanya :)

jom join GA sy http://rafyydah.blogspot.my/2016/10/giveaway-by-rafyydah.html

Nora Karim said...

Cantiknya... Nampak sopan je semua...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...