Sunday, October 26, 2014

Perlukah "Anak Dara" Menggunakan Pencuci Wanita???

Miss V Amat perlu untuk dijaga.. Ia adalah pintu segala PENYAKIT.. Tempat yang paling strategik dan 'KUKUH' untuk kebanyakan jenis kulat/ bakteria/ virus bertapak.. Ia merupakan laluan bagi bahan perkumuhan badan.. dan ia juga merupakan LALUAN KEMASUKAN BAKTERIA KE DALAM BADAN!

Jadi kenapa kita perlu bertangguh dan menangguh untuk menjaganya? Tidak kiralah kita anak dara, wanita dewasa, warga tua, ataupun wanita mengandung perlulah menjaga Miss V kita..

Anak dara tidak perlu membasuh Miss V!!!..

Andai tidak perlu dibasuh, mengapa zaman nenek-nenek kita menyuruh kita membasuh Miss V dengan basuhan air SIREH? Minum Air Sireh? Terutama sekali pada waktu-waktu period.. Ia adalah untuk membuang dan merangsang saraf2 bekerja dan bergiat dengan lebih aktif.. Supaya ia kuat.. Kuat bukan hanya untuk SUAMI, tetapi untuk kesihatan sendiri.. Apabila ia kuat, ia akan kuat melawan segala jangkitan, kuat mengeluarkan segala kumuhan badan termasuklah Keputihan..

Sistem dalaman wanita sangatlah unik.. ia mampu melawan pelbagai jenis penyakit dengan sendirinya.. tapi bersyarat.. Jika ia kuat ia akan mampu, tetapi jika ia lemah ia sendiri akan musnah..

Sireh merupakan sejenis tumbuhan yang mampu membunuh bakteria dan kulat dengan sifat semulajadinya yang antifungus/antibakteria.. Ia juga merangsang sel-sel saraf untuk kuat..

Vagina terdiri daripada gabungan dan lipatan otot-otot tebal yang boleh bergerak persis peristalsis. Proses pembuangan kumuhan seperti keputihan berlaku dengan jayanya apabila otot2 ini mampu bergerak dan membuang segala sisa-sisa buangan tersebut melalui pembukaan faraj.

Kelemahan dan kekuatan dinding vagina kita bergantung kepada corak pemakanan kita sekarang dan cara kita membersihkannya..

Kalau anda sayangkan sistem anda, sudah pasti anda akan menjaganya sebaik mungkin.. jangan bertangguh untuk menjaga.. Jika penyakit sudah bertapak, ia tidak mampu lagi untuk berpaling.. selagi ia sihat.. jagalah ia dengan sebaik-baiknya..

Produk kami berunsurkan SIREH, MANJAKANI, AKAR PERAPAT, KACIP FATIMAH, ALOE VERA.. InsyaAllah ia sesuai untuk digunakan sebagai pencuci dan penguat dalaman wanita bagi sesiapa sahaja.. Juga boleh digunakan untuk lelaki..

Anda Cuba, Anda tahu PERBEZAANNYA..

PM saya untuk sebarang pertanyaan tentang produk kami, warisan zaman berzaman..

WHATSAPP >>>>>>>>>>>>> 019 900 5689
WHATSAPP >>>>>>>>>>>>> 019 900 5689
WHATSAPP >>>>>>>>>>>>> 019 900 5689


p/s : Maaf korang kerana sudah lama tidak mencoretkan sesuatu di sini, agak busy dengan business rempah yg masih teroleng2.. Sekarang lady cube jual produk SIREH plak.. kalau sesape berminat bolehlah whatsapp lady yer.. :D 

41 comments:

sud@is said...

Assalam Lady
Lama mghilang bz bisnes ya..apa kabar anak tentu dh besar selmt tahun baru mga berjaya dlam bisnes

memmet lenggeng said...

Salam Lady..terima kasih, ingat lagi kat saya. Actually saya pun dah lama gak tak berblog..haha..Tadi tanya pasal tempat yang mesra OKU kan? Kalau di Sabah tu, hotel2 banyak je yg mesra OKU, ada lif. Tapi kalau yg dekat area warisan Square tak berapa mesra OKU, banyak bendul2 gitu. Kalau jenis kawasan rekreasi hutan2 macam kat Rafflesia tambunan tu pun tak mesra OKU. Kalau di Kudasang ok, boleh pergi ke pondok Timpohon dan Desa Cattle, Air panas poring tu ada juga yang bertangga, tapi taklah terlalu tinggi. Hotel Kinabali pine resort TIDAK mesra OKU langsung. Tapi yg belah atas, tak pasti pulak. Di Semenanjung, of course banyak tempat mesra OKU, Cameron Highland, Melaka. Yg dalam KL macam bird parks, taman sains dan macam2 lagi memang mesra OKU. Langkawi, saya nasihatkan pergi naik flight. Naik feri memang tak sesuai...Tanjung Simpang Mengayau di Sabah boleh pergi, tapi tak boleh turun sampai ke bawah..tangga, so boleh tengok dari atas sahaja..Kalau tak complete maklumat ni, maaf ye, saya share apa yang saya tahu je ni..Insyaallah, lain kali saya akan lebih observant untuk share dengan pengunjung lain

paridah said...

assalam lady apa khabar...moga sihat n berbgia selalu...gd luck dlm bisnis...

paridah said...

assalam lady apa khabar...moga sihat n berbgia selalu...gd luck dlm bisnis...

Bulan Syurga Firdausi said...

aiwah alhamdulillah.. terima kasih.. dah setahun lebih :) rezeki Allah dah ada sorang anak lelaki..

Ladybird orang Ganu ye? zaujati pun orang Ganu..

insan marhaen said...

assalam,

baru link blog LB ke sisi blog IM. Tak tahu macamana tercicir. agaknya sebab dulu IM suka tukar address link dan LD pula lama tak mai singgah blog IM.

Dulu IM selalu juga belikan pembersih V untuk ibu_suri.

ctpayong said...

assalam
kakCT pernah anak-anak dara anak saudara serta kawan2nya. kalu nak pakai jugak pencuci, gunakan yang berunsur Daun Sireh.

kakCT dulu2 buat sendiri sebab tak ada dikomersialkan.

suri said...

yaa...

saya dekat sini.awat ni keceoh dekat sana heee...ada2 jer ya
p/s:mana pi diam jer la ni baru muncul ah.....

Kakzakie said...

Barulah kakak tahu kenapa Lady lama menyepi. Sibuk dgn business kisahnya. Satu yg menggembirakan.. Daun sireh and manjakani kakak rasa memang satu yg sgt sinonim dgn Miss V sejak zaman dulu lagi..

Mrs. A said...

Salam Ziarah & salam kenal.
Terima kasih singgah kat blog my blog my stori.

Mazatul Muhamad said...

Salam Ziarah Ladybird :)..

memmet lenggeng said...

Jangan risau, OKU dengan orang biasa tak ada beza pun. Mereka ada hak nak melancong dan merasa bahagia. Jadi sempurna tapi kalau tak tahu jaga kebersihan alam sekitar dan asyik buat vandalism, itu pun konsider sebagai OKU gak. OK, kalau Cameron Highland setakat taman Lavender tu boleh je masuk, tapi rasanya, kena pakai wheelchair jugak. Kea farm, atau pasar beli belah terkenal kat Cameron tu, boleh saja utk OKU, takde masalah. Taman Sedia,KHM Farm Strawberry agak sedikit tak mesra OKU, tapi ada banyak lagi pilihan ladang strawberry lain. Kalau Ladang BOH sungai Palas, boleh berhenti di mana-mana untuk pergi ke kawasan penanamannya. Boleh tengok kat gambar akak tu. Tak perlu suruh diorg bawa, kita boleh turun sendiri ke kawasan penanaman. Walaupun dari tepi2 tapi pemandangan masih menarik...

Bunda a.k.a KN said...

Salaml Hijrah dari Bunda.....

nohas said...

Salam Maal Hijrah..

Syukran berkongsi maklumat tentang Miss V..In shaa Allah, menyokong produk Muslim, selamat dan suci..

Rosmiza Ali said...

Memang kena jaga betul2 kebersihan Miss V kita.. Salam kenal kak LadyBird.. Darang sini berkunjung balas.. Terima kasih kerana sudi berkunjung ke blog saya.. ^__^
Rosmiza Ali Official Blog™

zarulfarhana said...

sireh sgt elok...

Tihara said...

Assalamualaikum lady
ya, akak ingat je lagi kat lady :)
lady apa khabar sekarang
moga lady dan famili semua sihat

saniah ibrahim said...

assalam lady....terimakasih sudi singgah blog suram kakak (makcik kut)

Khai♥Rin : anies said...

dulu penah guna skrg da stop ;-)

Cikgu Norazimah said...

good sharing ;)

PakMail said...

LadyBird,

Terima kasih kerana singgah dan beri komen di blog saya....

Nurashikin ZA a.k.a NAZECK said...

Saya x pakai intimate wash.
Malas..
Macamtu pulak ea. Hehe..

Pendekar Berkuda said...

hehehe.... entry ni bagus untuk perempuan tapi bukan untuk pendekar..gitu...

selamat berjaya lady...

Kesuma Angsana said...

cuci pakai air biasa je sudah cukup, yg penting kena pastikan kering & bersih

Cikgu Ma said...

saya guna masa period shj... :)
selamat kembali...lama jugak x singgah sini...

hainom OKje said...

Pernah guna dulu dulu.....la ni tak pernah guna apa pun....Takutlah nak try produk produk sekarang ni LB....

Vee Sandi said...

daun sireh mmg byk kegunaannya . org dulu2 mmg banyak manfaatkan daun sireh ni ... semoga bisnes berjalan lancar .

Kakak Norihan said...

alhamdulillah.
salam kenal juga baru berkesempatan jejak sini..maafkan knor..

Azian Elias said...

salam kenal..

AnneRaini said...

salam kenal...

jagalah miss v untuk pakai lama..hehehe

Khai♥Rin : anies said...

p/s klik iklan ;-)

babYpose said...

Salam LB, better guna, sensitip area kan..

El Janna said...

hehhe. thanks for sharing^^

TunSha Ayunie said...

Singgah sini sebab dijemput... kisah sha adalah kisah benar,

based dari entri - http://aunidenovella.blogspot.com/2014/10/hidup-bersama-rakan-senasib.html

:)

Mayang ABDUL RAZAK said...

SALAM KENAL JUGA LADY BIRD BARU KESEMPATAN SINGGAH SINI... SEMOGA BERJAYA DALAM PERNIAGAAN AWAK YER

Niesa said...

salam kak,dh lma xsinggah sini...smga bisnes terus mju ya...

Gee Lion said...

as salam LB,
first, terima kasih sudi singgah ke blog usang saya tu.. salam perkenalan ^_^
second, inshaAllah tapi buat masa sekarang selesa menggunakan produk yg sedia ada.. =)

QasehnyaRania said...

assalam LB.
lama x bertanya khabar kan..
yup ciksu dah selamat bersalin bln ogos hri tu..
ciksu guna daun sireh rebus sndiri j.mmg x berani pakai yg dlm botol.takut x sesuai.sbb dr zaman sklah menenga dh gna daun sireh.nk nak time period..

QasehnyaRania said...

assalam LB
shat hari ni?
a’aaa.. skrg mmg ciksu rebus daun sireh dgn manjakani.mak mertua ada tanam. hihi.
guna yg masih fresh..
tp air serius air sireh ciksu x prnah minum..

aryan azra said...

semoga apa yang diusahakan akan beroleh kejayaan

ros_reeza said...

salam kenal dari Ros.. Singgah sini dan follow kak Lady :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...