Wednesday, September 29, 2010

Keracunan Gas Karbon Monoksida

Setiap pagi atau petang, time Lady nak gi dan balik office, pasti Lady akan terpandang beberapa orang yang begitu rajin berjoging di kaki2 j...

Monday, September 27, 2010

Kenapa Kita Demam

Dalam setahun, berapa bulan kita demam.. Dalam sebulan, berapa minggu kita demam.. Dalam seminggu, berapa hari kita demam.. hehehe.. banyak...

Friday, September 24, 2010

Spina Bifida - Tulang Belakang Terpisah

Tadi lady jalan2 cari pasal kat tenet.. cari idea tuk menulis lagi dan lagi.. tetiba jer lady teringat sal pesanan nurse time kursus kahwin ...

Thursday, September 23, 2010

Taugeh oh Taugeh

Siapa yang tak kenal taugeh? Taugeh tu badannya seperti kulat, dan memakai topi berwarna hitam. :P tadi lady bukak facebook jap lepas bang...

Wednesday, September 22, 2010

Kobis - Kesannya Pada Wanita

Lady sebenarnya nak bagitahu kepada kaum sejenis lady berkaitan dengan sayur kobis. Sebelum ni, lady pernah bagitahu kawan-kawan perempuan l...

Tuesday, September 21, 2010

Sillhoute

Sepetang di Terengganu Gambar ni sebenarnya tuk Blog Diary Hearty , Blog lama lady.. tetapi disebabkan blog lama 2 lady khususkan tuk kej...

Monday, September 20, 2010

Laut dan Gelas

Jadikan hati seperti laut yang luas Bukan gelas yang sempit ... Hidup ini indah jika kita pandai memperindahkannya.. Hidup ini cantik ji...

Sunday, September 19, 2010

Buah Cempedak di Luar Pagar

Edit pic sementara tunggu masa nak g dating ngn dr :P Cempedak Kalau goreng "celuk tepung" sedap nih.. tetibe jer rs nak makan....

Kempen Aurat Saya Maruah Saya

Perempuan ni seperti makanan, ada makanan yang di'cover' dengan penutup, dan ada juga makanan yang terdedah. Makanan yang di'co...

Saturday, September 18, 2010

Bunga - Part 2

Lady tak tahu ni bunga apa, tapi saiznya hanyalah  sebesar jari kelingking baby berumur 1 tahun setengah :) Pokok bunga ni ibu lady yang ...

Wahai Muslimah, Jadilah Kamu Seperti Epal Yang Tinggi..

Wahai muslimah..sebaik-baik wanita adalah wanita yang solehah.. sebaik-baik perhiasan adalah wanita yang solehah.. Perhatikan wahai Muslimah...

Kucing Gebu

Ini Mama kucing Ini anaknya Gambar ni diambil petang tadi.. Lady nak ambik gambar bunga, tapi mereka ni pun leh jadi subjek kamera l...

Friday, September 17, 2010

Lady Poyo

Awak, tadikan lady beli alat2 mekap.. Lady nak belajar mekap.. nak bagi nampak cantik.. lady beli maskara.. lady beli bedak.. lady beli ginc...

Thursday, September 16, 2010

Bunga yang kembang dan cantik itu jarang yang wangi...

"Bunga yang kembang dan cantik itu jarang yang wangi... Begitulah orang yang cantik jarang berbudi" Apabila si gadis dipuji denga...

Wednesday, September 15, 2010

Wanita dan Bunga

Wanita dan Bunga, seolah-olah tidak mampu dipisahkan.. Bunga dan wanita begitu sinonim.  Kenapa yer ? Mungkinkan bunga cantik ? dan wani...

Rahsia Sirih Untuk Wanita

Sirih Pinang banyak digunakan di dalam perubatan tradisional. Kebanyakannya digunakan secara luaran. Pakar kajian herba mengatakan sirih men...

Monday, September 13, 2010

Cinta Zulaikha Terhadap Nabi Yusof

Lady pasti semua sudah terbaca kisah cinta Nabi Yusof a.s dan Siti Zulaikha, isteri kepada seorang pemerintah Mesir pada zaman itu. Kisah y...

Sunday, September 12, 2010

Apa itu Cinta

Ape yang korang faham tentang CINTA??? Semakin dikejar, semakin lari. Tapi kalau dibiarkan terbang, ia akan datang di saat kamu tidak men...

Rama-Rama vs Wanita

Butterflies at crazyprofile.com Tadi Lady jalan-jalan.. Lady jumpe butterfly kat rumah orang.. Rumah Cahaya Wanita , Cantik sangat rama-ram...

Saturday, September 11, 2010

Wanita Teladan dan Isteri Solehah

Wanita teladan & isteri solehah ialah mereka yang sentiasa mendahulukan kemahuan dan keinginan suaminya dari kemahuan dan kehendaknya s...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...